Take-Two zrušilo miliardový projekt od tvůrců Mafie 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two zrušilo miliardový projekt od tvůrců Mafie 3

Take-Two zrušilo miliardový projekt od tvůrců Mafie 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 11. 2021 13:45

Studio Hangar 13 je tuzemským hráčům rozhodně blízké. V rámci 2K má totiž i dvě české pobočky, které spolupracovaly na tvorbě třetího dílu Mafie a mezi tvůrci najdeme řadu veteránů z vývoje série a původního týmu 2K Czech. Mafia 3 byla zatím jediným titulem studia, přičemž je známo, že vývojáři během posledních let pracovali na dalším projektu. Ten už ale zřejmě do úspěšného konce nedotáhnou.

Reklama

  • Take-Two se rozhodlo ukončit vývoj projektu tvůrců Mafia 3
  • Celkově vývoj stál už více jak miliardu korun, pro dokončení by ale bylo potřeba ještě více zdrojů
  • Budoucí projekty zatím nejsou známy

Take-Two, mateřská společnost Hangar 13, ve svém dokumentu o příjmech potvrdila, že ukončila vývoj neoznámené hry. Celkově už do projektu nainvestovala více než 53 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 1,1 miliardy korun. Další detaily ale vedení nepřineslo, ty zveřejnil až novinář a insider Jason Schreier.

Ten tvrdí, že zrušený projekt náležel právě Hangar 13 a šlo o projekt s názvem Volt. Ten se vyvíjel už od roku 2017 a měl přinést multiplayerové souboje superhrdinů. Dle Schreiera se v Hangar 13 pracovalo na úplně nové, origiánlní IP, vedení 2K ale nakonec usoudilo, že náklady na dokončení projektu by byly příliš vysoké a celý projekt zrušilo. Informace je stará maximálně několik dní a dle Schreiera studio stále neví, jaké budou jeho další kroky.

Dle Schreiera také Hangar 13 nikdy nepracovalo na čtvrté Mafii, pouze experimentovalo s koncepty těsně po vydání trojky v letech 2016 a 2017. Připomínáme, že tým v loňském roce přinesl povedený remake Mafia: Definitivní edice.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama