Take-Two ve velkém zasahuje proti modifikacím starších GTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Take-Two ve velkém zasahuje proti modifikacím starších GTA

Take-Two ve velkém zasahuje proti modifikacím starších GTA

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 7. 2021 11:45 3

Po snaze definitivně ukončit rozšiřování fanouškovských konverzí GTA 3 a Vice City z počátku letošního roku se mateřská společnost Rockstaru snaží zasáhnout proti moderské komunitě. Jen během posledního týdne tak došlo například k odebrání modifikace, jež od základů měnila mapu GTA V do kulis prosluněného Vice City.

Reklama

  • Mateřská společnost Rockstaru bojuje proti části modifikací GTA: San Andreas a Vice City

Společně s modifikacemi pátého dílu bylo zasáhnuto i proti šíření některých úprav jeho předchůdců. Vedle zmíněného Vice City Overhaul se tak další obětí stala i kompletní konverze třetího GTA do enginu Vice City (GTA: Liberty City) nebo obsáhlá modifikace GTA: Underground, kombinující mapu třetího dílu, Vice City, San Andreas, ale i Bully a obou dílu Manhantu. 

Take-Two ve velkém zasahuje proti modifikacím starších GTA
i Zdroj: Hrej.cz

Jako další lze zmínit u početné konverze GTA: San Andreas, měnící hru do podob konzolově exkluzivních dílů, jako bylo Liberty City nebo Vice City Stories. Konkrétní důvod pro odstavení projektů nebyl oficiálně sdělen. Hráči si však zpětně povšimli, že původní ustanovení o pravidlech modifikování singleplayerového obsahu z roku 2017 bylo v roce 2019 potichu doplněno o nová znění. 

Kromě původnímu obsahu tak po změně například uvádí, že vyjma zákazu úprav multiplayerového obsahu není povoleno ani užití či importování dalších IP (včetně těch ve vlastnictví Rockstaru); nebo vytváření vlastních misí, her, příběhů či map.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama