Šéf Unity přišel o místo. Důvodem jsou zřejmě kontroverzní změny v obchodním modelu
i Zdroj: Unity Technologies
Novinka Šéf Unity přišel o místo. Důvodem jsou zřejmě kontroverzní změny v obchodním modelu

Šéf Unity přišel o místo. Důvodem jsou zřejmě kontroverzní změny v obchodním modelu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

10. 10. 2023 11:05

Na společnost Unity se nedávno snesl hněv herních vývojářů kvůli nově představenému obchodnímu modelu, který počítal s poplatkem za každou instalaci konkrétní hry. A nyní začínají padat hlavy.

Reklama

  • John Riccitiello opouští Unity
  • Dočasně jej nahradí James M. Whitehurst, bývalý šéf IBM

Společnost vydala prohlášení, v němž oznamuje, že John Riccitiello opouští post prezidenta Unity, a to s okamžitou platností. Na jeho pozici ho dočasně zastoupí James M. Whitehurst. Zároveň došlo ke jmenování nového předsedy představenstva, jímž se stal Roelof Botha.

Unity couvá. Společnost se omlouvá za plánované poplatky
i Zdroj: Unity

Unity couvá. Společnost se omlouvá za plánované poplatky

Po velkém odporu ze strany herních studií, vývojářů, ale i herních nadšenců se zdá, že společnost Unity vážně přehodnocuje…

18. 9. 2023 16:21

„Bylo mi ctí téměř deset let vést Unity a sloužit našim zaměstnancům, zákazníkům, vývojářům a partnerům, kteří se významně podíleli na růstu společnosti,” prohlásil Riccitiello. „Rád budu Unity během této přeměny podporovat a sledovat její budoucí úspěchy.”

Whitehurst má v tomto ohledu bohaté zkušenosti, v minulosti působil například v pozici prezidenta IBM. „Jsem přesvědčen, že díky zkušenému vedení společnosti a jejím nadšeným zaměstnancům má Unity dobré předpoklady k tomu, aby i nadále vylepšovala svou platformu, posilovala komunitu zákazníků, vývojářů a partnerů a soustředila se na své cíle v oblasti růstu a ziskovosti.”

Oznámení nijak nezmiňuje kritizované změny obchodního modelu. Na ty ostatně nakonec nedojde, společnost na základě negativní zpětné vazby s omluvou zařadila zpátečku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama