Anno 1800 se už brzy pochlubí oficiální podporou modů. Výtvory komunity najdete přímo ve hře
i Zdroj: Blue Byte / Ubisoft
Anno 1800 Novinka Anno 1800 se už brzy pochlubí oficiální podporou modů. Výtvory komunity najdete přímo ve hře

Anno 1800 se už brzy pochlubí oficiální podporou modů. Výtvory komunity najdete přímo ve hře

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 8. 2023 08:00 1

Budovací série Anno se ve svém žánru zdá jako jedna z hlavních značek, které v něm zatím vznikla. Svůj podíl na tom má jistě bohatost voleb, co kde a jak postavit, a dále také modderská scéna. Právě ta se stala předmětem nového oznámení, které provedl vedoucí producent Anno 1800. Ten ve svém textu na stránkách mod.io uvedl, že právě poslední díl této znamenité série dostane oficiální podporu modů, a to proto aby hráči měli zpřístupnění modifikací zase o něco snazší.

Reklama

  • Anno 1800 se na počítačích po 4 letech pochlubí oficiální podporou modů
  • Update přinášející změnu dorazí už příští úterý (22. srpna), kdy bude prohlížeč modů zabudován přímo do hry

V současné době je stažení modifikací pro Anno 1800 zajištěno tradičním procesem, kdy je stahujete mimo hru. Zdaleka nejčastěji se tak děje na specializovaném webu. Nexus Mods. Zde si vyberete něco, co vás po očku zaujme, a když už náhodou půjde i o něco většího, možná využijete i komunitní program, který je určen pro instalaci modů.

Recenze Anno 1800: Console Edition, hry, na kterou jsem dočista zapomněl, ale vy byste neměli
i Zdroj: David Plecháček / Hrej.cz

Recenze Anno 1800: Console Edition, hry, na kterou jsem dočista zapomněl, ale vy byste neměli

30. 6. 2023 15:00
1

Málokdy o tom mluvím, ale miluju strategie. A protože jsem za roky s ovladačem v ruce zlenivěl, musím bohužel konstatovat,…

Jak už sami ale asi uznáte, tento proces může být zdlouhavý, a ne úplně pro každého. Jednak se musíte vůbec odhodlat, že půjdete na webovou stránku, kde pak budete mody vybírat. Dále musíte manipulovat se soubory, když už si nějaký vyberete. A nakonec, když už projdete oběma předchozími kroky, i hledat, zda není náhodou nutné ještě instalovat vlastní software pro jejich instalaci. 

Inu, nic pro většinu hráčů. Záměrem nového kroku je proto vše usnadnit a udělat přímočařejší, čímž dojde i na to, jak si mody užít o něco příjemněji.

„Naším cílem je výrazně usnadnit hráčům přizpůsobení zážitku z Anno 1800 pomocí modů a zároveň zviditelnit výtvory našich modderů přímo ve hře," říká Harribey na blogu mod.io

Podrobnosti o tom, co tato podpora konkrétně obnáší, nejdou zatím moc do hloubky. Popsána byla jen první fáze. Ta se týká toho, že všem modderům dorazila od Ubisoftu výzva k zasílání jejich modifikací, což se setkalo i s velkým ohlasem. 

Během prvních 48 hodin se objevilo více než 100 modů a stále přibývají. V těchto modech můžete najít přitom už různé skiny budov, upravené výrobní řetězce a budovy se surovinami, větší přístav, nové šablony map a spoustu drobných vylepšení pro stavitele města.

Aktuální očekávání jsou následně takové, že modifikace po změně nebudete muset hledat na webu, ale přímo v in-game katalogu, kde je pak jen aktivujete. Vlastní aktualizace, která to vše zařídí, vyjde 22. srpna, což se shoduje se zahájením Gamescomu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama