„Přestaňte smrdět.“ Tvůrci Cult of the Lamb hrozí, že kvůli poplatkům v Unity stáhnou hru z prodeje
i Zdroj: Massive Monster
Cult of the Lamb Novinka „Přestaňte smrdět.“ Tvůrci Cult of the Lamb hrozí, že kvůli poplatkům v Unity stáhnou hru z prodeje

„Přestaňte smrdět.“ Tvůrci Cult of the Lamb hrozí, že kvůli poplatkům v Unity stáhnou hru z prodeje

Dominik Tománek

Dominik Tománek

13. 9. 2023 20:33 2

Vývojáři hry Cult of the Lamb oznámili své rozhodnutí stáhnout jejich hru z prodeje. Reagují na novou politiku společnosti Unity Technologies, která vyžaduje, aby vývojáři platili poplatek za každé stažení hry vytvořené pomocí herního enginu Unity.

Reklama

  • Vývojáři z Massive Monster hrozí stažením Cult of the Lamb z prodeje
  • Reagují na chystané poplatky v enginu Unity

Rozhodnutí o nových poplatcích v rámci používání enginu Unity se mezi vývojáři setkalo s negativními reakcemi. Jinak tomu není ani u Massive Monster, kteří prostřednictvím Twitteru hrozí, že roguelike Cult of the Lamb stáhnou z prodeje. Hráče vyzvali, aby si hru pořídili, dokud je ještě čas. Hru totiž chtějí odstranit 1. ledna příštího roku. 

Později přišlo z účtu Massive Monster prohlášení, ve kterém společnost Unity vyzývají, aby svůj postoj přehodnotila, a bez obalu jí říkají, aby „přestala smrdět“. Dále pak vysvělují, že nová politika by ovlivnila již plánované hry vyvíjené v Unity, což by si vyžádalo přechod celého týmu na jiný grafický engine, který by zabral značné množství drahocenného času. Odsoudili, že tyto změny představují obrovskou výzvu pro nezávislý videoherní průmysl a samotné indie vývojáře.

Cult of the Lamb je momentálně k dispozici na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama