Sand Land - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: ILCA, Inc.
Preview Sand Land Článek Sand Land - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Sand Land - dojmy z hraní na Gamescomu 2023

Dominik Tománek

Dominik Tománek

27. 8. 2023 17:30

Nevýhodou japonských her je fakt, že vycházejí v tak velkém množství, až není v lidských silách všechny zachytit. Jednou takovou je i Sand Land od Bandai Namco, kterou jsem měl možnost na Gamescomu 2023 vyzkoušet.

Reklama

Možná jste o Sand Landu nikdy neslyšeli, ale nenechte se tím odradit, protože jde o mangu z roku 2000 z pera legendárního kreslíře Akiry Toriyamy, který stojí za legendární sérií Dragon Ball nebo návrhem postav v Dragon Questu. Sand Land je akční adventura, ve které hrajete za démonického prince Belzebuba. Ten prozkoumává pouštní svět, kde je kvůli válce a přírodním katastrofám voda vzácným a drahým zdrojem. V tomto světě vedle sebe žijí démoni a lidé, přičemž Belzebuba na jeho dobrodružné cestě za vyřešením vodní krize doprovází lidský šerif Rao a démonický zloděj Thief. 

U stánku Bandai Namco jsem dostal k dispozici přibližně 15 minut dlouhou ukázku, která představila hned několik herních mechanik a stylů vyprávění. Demo začíná stylově. Trojice hlavních postav totiž ujíždí v jakémsi golfovém vozíku před pouštním drakem. Musí tedy zahodit všechnu nasbíranou vodu a začít zdrhat. Jde o typickou fázi hry, kterou můžete znát například z Crashe Bandicoota. Obrovská příšera vás nahání a vy se ujížděním zleva doprava vyhýbáte jejím útokům. Po úspěšném absolvování následuje krátká cutscéna a přesun k další části hry. Podle všeho se jedná o přesnou kopii toho, jak se odehrává Sand Land v manze, a můžete očekávat, že se hra bude držet stejných dějových linií. Já ji zatím nečetl, ale po zahrání krátkého dema budu muset tento rest napravit. 

Sand Land - dojmy z hraní na Gamescomu 2023
i Zdroj: Dominik Tománek/ Hrej.cz

Z krátkého dema je zřejmé, že hra bude sestavena ze dvou hlavních složek. Prozkoumávání a boj. Ve vozidlech totiž budete brázdit místní poušť a města a řešit místní problémy s gangy pomocí pěstí. K dispozici bude i kombinace, protože cestou narazíte na tank, který vám umožní kosit nepřátele z pohodlí ocelové mašiny. Ukázka vás ještě zavede do místního městečka, kde poklábosíte s pár postavami a vydáte se dál. Demo pak končí po krátkém střetu s místní partičkou gangsterských grázlů. Souboje jsou na pochopení velmi jednoduché, jde o klasický „mlátičkový“ systém.

Sand Land jsem do návštěvy letošního Gamescomu neznal, ale krátká ukázka mě dokázal přesvědčit, že bych měl svou neznalost napravit. A pokud jste na tom podobně jako já, měli byste také. 

Hra vyjde na PS5, Xbox Series X/S a PC, ale přesné datum vydání zatím není známé. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama