Hardware Článek Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence

Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 11. 2021 19:38

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. MIKROFON, ZÁVĚR

Není to tak dávno, co jsem testoval sluchátka Logitech G335. Ta přinesla velice lehký design, ale uživatel stále byl připoutaný kabelem, navíc ani projev zvuku nepatřil mezi ty nejlepší. Jen o pár týdnů později ale výrobce příslušenství přinesl sluchátka o třídu lepší, tedy Logitech G435. Ta přináší zejména bezdrátovost a to, jak se tento kus povedl, si představíme v dnešní recenzi.

Reklama

MIKROFON

Pokud bychom mávli rukou nad dalšími menšími nedostatky sluchátek, G435 přece jeden větší má, a tím je mikrofon. Jak už jsem v článku zmínil, obecně mi sluchátka přijdou stavbou i zvukovým pojetím velmi dobrá, pokud ale od headsetu čekáte zejména kvalitní snímání zvuku, budete se muset poohlédnout jinde.

G435 totiž nevyužívá tradiční vysouvací či externí mikrofon na jack, ale dvojici zabudovaných snímačů v levé mušli. Zatímco jeden míří dopředu a měl by zachytávat řeč, druhý snímá dění po vašem levém boku a měl by díky tomu filtrovat okolní hluk. Bohužel to ale vůbec nezvládá a použití nejspíše méně kvalitních snímačů má za výsledek to, že váš hlas zní velmi nekvalitně a nečistě, jako z notebooku.

Na jednu stranu chápu výmluvu designerů – jelikož jsou sluchátka lehká a podporují i připojení přes Bluetooth, vysouvací mikrofon by kazil vysoce úspornou konstrukci. To by ale vyřešil právě odnímatelný mikrofon. Je pak otázkou, zda vám nekvalitní mikrofon vykompenzuje celkové zpracování sluchátek, nebo je pro vás čistá komunikace důležitější než kompaktnost a bezdrátovost.

ZÁVĚR

Budu k vám upřímný – osobně mi G435 neuvěřitelně sedly a dost dobře nevidím důvod, proč by měl existovat headset G335, který je sice o několik stovek levnější, G435 se ale nemůže v ničem rovnat. Spojení bezdrátového připojení a extrémně nízké hmotnosti společně se solidním zvukem je opravdu skvělé a těžko se mi hledají negativa – kromě mikrofonu, který je opravdu velmi slabý. Na czc.cz můžete headset sehnat za necelé 2 tisíce korun, pokud tedy zrovna nemáte příliš naditou kapsu a potřebujete nová sluchátka nebo zkrátka nechcete investovat do herního příslušenství horentní sumy, ale chcete si užívat pohodlí bezdrátovosti a lehkosti, jde o jednu z bezkonkurenčních nabídek. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama