Hardware Článek Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence

Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 11. 2021 19:38

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ 3. MIKROFON, ZÁVĚR

Není to tak dávno, co jsem testoval sluchátka Logitech G335. Ta přinesla velice lehký design, ale uživatel stále byl připoutaný kabelem, navíc ani projev zvuku nepatřil mezi ty nejlepší. Jen o pár týdnů později ale výrobce příslušenství přinesl sluchátka o třídu lepší, tedy Logitech G435. Ta přináší zejména bezdrátovost a to, jak se tento kus povedl, si představíme v dnešní recenzi.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ

Musím konstatovat, že tento produkt se Logitechu skutečně povedl. Obyčejně jsem u počítače používal bezdrátové HyperX Cloud II, G435 se jim ale dokázaly bez problému vyrovnat. Napomáhá tomu zejména kombinace bezchybné bezdrátovosti, která má přibližně stejný dosah, a až neuvěřitelné mobility. Sluchátka jsou totiž tak lehká, že nechcete používat prakticky nic jiného. Jak už jsem výše zmínil, nejspíše kvůli snaze snížit výrobní náklady sluchátka prakticky nemají náhlavní most, pouze plast obalený textilem – v této hmotnostní kategorii to ale vůbec nevadí. Sluchátka totiž na hlavě vůbec necítíte, tudíž pěna nebo jiné změkčení konstrukce vlastně nejsou potřeba.

Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

Náušníky sice nejsou kožené, někomu ale látka naopak může vyhovovat. Osobně nemám v tomto případě preference a náušníky mi seděly opravdu dobře – jediným nedostatkem je menší izolace okolního hluku. Na levém sluchátku pak nalezneme čtveřici tlačítek, která jsou dobře přístupná, nad vypínacím tlačítkem navíc svítí LED dioda. Ta mě tolik nenadchla, jelikož byla dost výrazná a pokud jsem vypnul počítač a sluchátka nechal usnout dle vlastní potřeby, LEDka blikala ještě přibližně 5 minut, než se sluchátka sama vypnula.

Recenze Logitech G435, ultralehkých sluchátek bez konkurence
i Zdroj: Hrej.cz

Co se týče zvuku, byl jsem velice příjemně překvapen. Musíme se odrazit od toho, že jde o jeden z nejlevnějších bezdrátových headsetů na trhu. Zvuk je v základu překvapivě dobrý, vyvážený a hlavně přirozený – není upozaděný ani plechový. Má sice slabší basy, celkově si ale nemohu stěžovat. Je škoda, že Logitech nedovoluje úpravy skrze ekvalizér, sluchátka se totiž vůbec neobjeví v nabídce programu GHUB. Na cenovou hladinu a konstrukci headsetu je ale zvuk dost solidní.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama