Novinky z nezávislé scény - červen 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Novinky z nezávislé scény - červen 2021

Novinky z nezávislé scény - červen 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 6. 2021 19:45

Seznam kapitol

1. NÁPADY JOSEFA FARESE 2. HUSA VRACÍ ÚDER 3. ZÁCHRANA PRAŽSKÉHO MALÍŘE

Jsme na konci měsíce, což znamená jediné - přišel čas znovu navštívit nezávislou scénu a vybrat ty nejzajímavější novinky, kterým byste rozhodně měli věnovat pozornost.

Reklama

V červnovém výběru figuruje třeba kooperační špionážní drama, které svým konceptem až nápadně připomíná hry od Josefa Farese. Připravili jsme také výlet na anglický venkov, kde vyzkoušíte detektor kovu při hledání ztracených pokladů. Na scénu se navíc vrací oblíbená husa v roli obávaného bounty huntera a nakonec dojde i na jednoho pražského malíře. Tak pojďme na to.


Operation: Tango

Josef Fares se v herní branži proslavil v žánru kooperačních her, v nichž se bez kamaráda zkrátka neobejdete. A protože dokázal, že jde o atraktivní koncept, bylo jen otázkou času, než se ostatní tvůrci pokusí jeho úspěch napodobit.

“It takes two to save the world…” Už první věta v popisu hry Operation: Tango odkazuje na letošní hit od Hazelight Studios. Autoři z Clever Plays přináší špionážní drama plné logických hádanek a dalších překážek, které nelze vyřešit bez parťáka. Hrajete buď za agenta přímo v akci, nebo za šikovného hackera schovaného za obrazovkou počítače. Klíčem k úspěchu je efektivní komunikace. 

Také Operation: Tango spoléhá na takzvaný “friend pass”, bohatě tedy stačí, když do hry investuje pouze jeden z ústřední dvojice, druhého pak stačí pozvat. Autoři také připomínají, že je potřeba mikrofon. A platformy? Novinka je dostupná na PC a na konzolích PlayStation, navíc podporuje meziplatformní hraní.


The Magnificent Trufflepigs

Pokud si Operation: Tango bere inspiraci z díla Josefa Farese, autoři The Magnificent Trufflepigs zase některé prvky okoukali ze hry Firewatch. I v tomto případě jde totiž o příběhovou first-person adventuru, v níž se spoléháte na komunikaci s kamarádkou prostřednictvím vysílačky.

Hlavní postavou je Adam. Ten se vydává navštívit vesnici, kde strávil své dětství. Potkává se s Beth, která potřebuje někoho, kdo by jí pomohl s hledáním staré náušnice. Adam se tedy chopí detektoru kovů a vydává se na průzkum nejbližšího okolí. Pohodový život hledače pokladů nicméně brzy naruší zvláštní nálezy a také pozornost ze strany policie.

Krom netradiční premisy a herních mechanismů se autoři snaží zdůraznit, že na hře pracuje Andrew Crawshaw, hlavní designér Everybody's Gone to the Rapture. Do hledání pokladu se můžete pustit na Steamu, později v létě bude hra dostupná také na Switchi.


Stonefly

Vývojáři ze studia Flight School se rozhodli, že se s dalším počinem pokusí o unikátní vizuály a originální herní náplň. Výsledkem je vskutku netradiční titul, který se jen těžko popisuje. Annika patří mezi brilantní vynálezce, dokázala si ostatně postavit vlastního mechanoida připomínajícího jakýsi hmyz. A v něm se vydává na průzkum okolní fauny a flóry, kde se snaží najít ztracené rodinné dědictví.

Na cestě se nevyhne hladovým broukům, bojový letoun je však naštěstí po zuby ozbrojen. Navíc se počítá s tím, že si stroj postupem času upravíte, aby vyhovoval vašemu vlastnímu hernímu stylu. K tomu stačí najít cenné minerály, ty totiž poslouží jako materiál k modifikacím. Stonefly přiletěla na PC a také na konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama