investoruv-pruvodce-kickstarterem-1
Dizzy Returns Článek Investorův průvodce Kickstarterem #1

Investorův průvodce Kickstarterem #1

Maggot

Maggot

8. 12. 2012 23:00
Reklama

Chcete se stát součástí herní historie? Máte čerstvě po výplatě a nemáte si čím jiným udělat radost? Nebo jste jen slavili narozeniny u své oblíbené babičky, která vám krom brutálního oběda dala i pár zlaťáků měšce? Kickstarter skýtá nespočet možností, jak rychle, leč výhodně rozfofrovat těžce vydřené fufníky. Každý týden se na této crowdfundingové službě objeví nějaký zajímavý titul, kterému se většinou nedostane dostatek pozornosti, nebo je zastíněn tituly obestřené slavnější vývojářskou aurou. Připravili jsme pro vás přehled několika zajímavých titulů, které by rozhodně neměly uniknout vašim nenechavým prstíkům.

Dizzy Returns

Částka: 11 milionů Kč | Platformy: PC, iOS | Vydání: 3.čtvrtletí 2013

Duo bratří Oliverů se vrací na místo činu, vydavatelé jim nechtějí poskytnout peníze na znovuzrozeného Dizzyho a tak žádají nás hráče. Dizzy Returns je tradiční oživenou plošinovkou, jejíž legenda vznikla v roce 1987. A tak se jedno z nejznámějších vajec světa vrací v podobě připomínající posledního Raymana. Za pomocí nových technologií a chytrých nápadů chce maličký tým nejenom vytvořit novou generaci Dizzyho, jedním z cílů je zachování patnáct let staré předlohy.

Jak praví bratři v triku, největším tahákem Dizzy Returns budou nelineární hádanky hrající si se světlem, fyzikou a časem. Vývojáři chtějí vybrat necelých 11 milionů korun, zatím se ovšem zdá, že před sebou mají strastiplnou cestu, která nemusí dopadnout dobře. Pakliže usměvavým hochům nacpete do chřtánu zhruba sto padesát tisíc, můžete se stát součástí týmu!

Poslali jsme pár kapříků po proudu řeky

Limit Theory

Částka: 1 milion Kč | Platformy: PC, iOS, Linux | Vydání: Začátek 2014

Jediné slůvko, které ve spojení s vesmírnou Limit Theory uslyšíte, je nekonečno! Tvůrci totiž lákají na neustále se rozvíjející a tedy i nekonečný vesmír, který můžete v této simulaci, real-time strategii a RPG zároveň prozkoumat. Jde o absolutní sandbox, nevázaný jakoukoliv příběhovou linkou, kde bojujete, navazujete vztahy a v podstatě budujete své vlastní jméno, vystřelené napříč nekonečně dlouhým prostorem.

A zatímco začínáte s jednou malinkou lodičkou a malou přepravní základnou, v horizontu několika týdnů velíte celé flotile distribuující matroš v obří síti základen a fungujícího byznysu. Prozatím se příliš nemluvilo o online možnostech hry, zdali se budeme moci přímo angažovat v záležitostech druhých, nebo s nimi komunikovat prostřednictvím smluv a tabulek se zbožím. Jisté je, že Limit Theory představuje jistou investici, vzhledem k faktu, že se potřebná částka již vybrala.

Poslali jsme dva kvantové chlebíčky

Barkley 2

Částka: 700 tisíc Kč | Platformy: PC, iOS | Vydání: konec 2013 / začátek 2014

Barkley 2 je to trošku jako s láskou na první pohled. Jakmile ji vidíte, musíte se začít absurdně smát a nakonec si ji za pár korun stejně pořídit domů. Tohle retro RPG totiž následuje pozitivně přijatou Barkley Shut Up and Jam: Gaiden – silně absurdní humor jde ruku v ruce s otevřeným světem, který skrývá stovky a tisíce tajemství. Součástí dvacetidolarové dotace je totiž i několik rad přímo od tvůrců, kteří chtějí své dítko vydat na konci příštího roku.

Sakra, vždyť už jen popisek hry vás musí zákonitě lákat! Hleďte, příběh hry se odehrává v roce 666X na vesmírném zikkuratu Necron-7, který ovládá zákeřná umělá inteligence říkající si Cuchullain. Vy se zde probouzíte, a jelikož si nepamatujete své jméno, začnete si tedy říkat X114JAM9. Logicky… Vaším hlavním cílem je tedy nalezení a porážka zákeřného kybertrpaslíka, jenž má svou základnu ukrytou kdesi v post-kyberkalyptické pustině. Opravdu vám musíme vnucovat myšlenku, že jde o parádní investici?

Poslali jsme všechny naše kyberprachy

Project Godus

Částka: 14 milionů Kč | Platformy: PC, iOS, Android | Vydání: Neupřesněno

A teď trošku přiostříme. Na cestu crowdfundingu se vydal i Peter Molyneux, který se ještě nedávno podepisoval jménem studia Lionhead. Project GODUS je další hříčkou experimentálního studia 22cans, které se chce s tímto projektem vrátit do Molyneuxových začátků. GODUS je vlastně nová a inovativní verze legendární Populous, jež je dnes považována za zakladatele her na bohy. A tak se i z vás stanou bozi, kteří na základě svých rozhodnutí mění barvitý svět takřka instantně.

Základem je tedy vytvoření vlastního kultu, který vás bude uctívat. Ten následně poštvete proti jinému kultu a ostatní bohy zadupete do země. Tedy alespoň to je náš recept, můžete se totiž stát i mírumilovným vůdcem, který si bude potichu žít na kraji ráje bez jakýchkoliv střetů. Kdo investuje 5000 liber, podívá se spolu s Peterem a týmem 22cans na E3, kde bude mít navíc VIP vstupenku a stane se součástí rozhovoru se serverem GameTrailers. Stále ještě chcete úspory na důchod nechat netknuté?

Poslali jsme z poloviny prázdnou plechovku s mincemi

Meriwether: An American Epic

Částka: 680 tisíc Kč | Platformy: PC, iOS, Linux | Vydání: Listopad 2013

Assassin’s Creed 3 vám se svou vizí vznikajících USA nestačil? Nebo jen opovrhujete autoritami? Menší hříčka Meriwether hráče staví do role kapitána Lewise, který byl vytrénován samotným Thomasem Jeffersonem, třetím americkým prezidentem, k velice speciálním úkonu. Lewise a jeho eskadra žoldáků, vojáků a lovců musí prozkoumat Ameriku jako kontinent a potvrdit, případně vyvrátit, fámy o pozůstatcích zvěře z doby ledové.

Meriwether je v podstatě takový poznávací kurs, během něhož něco zabijete, zakreslíte do mapy a založíte kytičky do herbáře. Tvůrci se zavázali k zhruba 8000 čtverečních mil herní rozlohy, která je doprovázena komandováním vlastní jednotky, říkající si Corpse of Discovery. Na první pohled se může zdát, že požadovaná částka je na hru tohoto kalibru skutečně málo. Dobrou zprávou je, že projektu se chytla i celá řada dalších investorů, kteří se postarají o bezpečný finiš hry.

Poslali jsme kůží vázaný herbář s podpisem Jirky Pavlovského

Pathfinder Online

Částka: 20 milionů Kč | Platformy: PC, iOS | Vydání: Neupřesněno

Že jste o MMO projektu Pathfinder Online ještě neslyšeli? To je škoda, studio Goblinworks chce za 20 milionů korun vytvořit novou generaci masivního online RPG světa, který si jako předlohu bere vesmír Pána prstenů v kombinaci s brutálním dobyvatelem Conanem. Tradiční principy průzkumu a dobývání víceméně přetrvávají, masivní výhodou v revíru ostatních MMORPG mají být ovšem nástroje určené k budování vlastních měst a království.

Soupeřit tak budete nejenom s jednotlivci, ale s celými rasami. A jak známo, té největší svini se žije jako praseti v žitě. Čím krutější budete, tím lepší království a větší region ve světě získáte. Takže průzkum a dobývání tvoří jen polovinu hry, zbytek času strávíte vytvářením vlastního impéria, věnováním se řemeslům a obchodování. Pathfinder Online je stále ještě v rané fázi vývoje, tudíž je předčasné vynášet jakékoliv soudy… ten Conan se nám tam ale líbí, a co vám?

Poslali jsme 5 goblinů na pomoc

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama