INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších herních filmů nebo seriálů z roku 2022
i Zdroj: Vlastní koláž
Invaze Článek INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších herních filmů nebo seriálů z roku 2022

INVAZE - Připomeňte si pět nejzajímavějších herních filmů nebo seriálů z roku 2022

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 2. 2023 13:50

Komunitní část letošní ankety INVAZE 2022 spěje do závěrečných fází. Zatímco vy volíte nejlepší hry uplynulého roku v různých kategoriích, my vám v průběhu měsíce v každé z těchto kategorií připomínáme pět nejzajímavějších tipů. Nemusí jít nutně o ty největší favority nebo nejlepší hry, ale spíše o kousky, které herním průmyslem pořádně rezonovaly.

Reklama

Invaze spěje do samotného závěru. Pojďme si v posledních hodinách před finišem připomenout poslední kategorii. V té jde o filmové a seriálové adaptace her, které jsou stále častějším, a naštěstí postupně i zdánlivě kvalitnějším fenoménem.


Arcane 

6. listopadu 2021 | Netflix | Netflix

Hned na úvod musíme udělat malou výjimku. Arcane: League of Legends je sice záležitost ještě z konce roku 2021, katerogie seriálů a filmů je ale v letošní Invazi novinkou, a velmi povedená seriálová záležitost významně promluvila i do začátku roku 2022.

Zatímco s později zmíněným Resident Evil Netflix tvrdě narazil, v tomto případě se mu povedlo stvořit v podstatě perfektní animovanou adaptaci. Kritika chválila vše, od kvality animace přes scénář a akci až po soundtrack a dabing. Arcane tak neobvykle sbíralo i ocenění včetně prestižních Emmy a velmi působivě reprezentovalo herní svět v mainstreamu. Není překvapením, že brzy dostane další sezónu.

Arcane bylo oceněno cenou Emmy v kategorii animovaných pořadů. Připsalo si tak prvenství
i Zdroj: Riot Games / Netflix

Arcane bylo oceněno cenou Emmy v kategorii animovaných pořadů. Připsalo si tak prvenství

Seriál Arcane, založený na univerzu populární MOBA League of Legends, si kromě vysokých hodnocení kritiků odnáší i významná…

5. 9. 2022 12:47
1

Uncharted

10. února | Columbia Pictures | Kino

Své adaptace se po letech čekání konečně dočkala herní série, která sama o sobě velmi okatě odkazuje na filmovou ságu s Indiana Jonesem. Patálie hubatého dobrodruha Nathana Drakea a jeho mentora Victora Sullivana v podání Toma Hollanda a Marka Wahlberga sice na stříbrném plátně nebyly takovou perfektní jízdou, jako herní předloha. Ve výsledku ale nešlo o žádnou katastrofu a pro fanoušky dobrodružných filmů štáb připravil docela příjemnou popcornovou akční jízdu.

Zároveň šlo o solidní kasovní úspěch, Uncharted posbíralo v kinech 401 milionů dolarů, což z něj dělá pátý nejúspěšnější herní film historie, a to i přes ne úplně nadšené reakce kritiků. Je tak poměrně pravděpodobné, že se dočkáme plánovaných pokračování, na které odkazuje třeba potitulková scéna.

Filmové Uncharted je překvapivě povedená akční jízda, především v momentech, kdy převládá akce
i Zdroj: Hrej.cz

Filmové Uncharted je překvapivě povedená akční jízda, především v momentech, kdy převládá akce

8. 2. 2022 20:00
1

Hned začátkem letošního roku míří do kin první filmová adaptace herní série, a to jedna z těch nejambicióznějších. Dokáže…


Halo 

24. března | Paramount | Paramount+

Po letech se konečně adaptace dočkala také příběhově nesmírně bohatá série sci-fi stříleček Halo. Seriál produkovaný Stevenem Spielbergem sice ohromným rozpočtem sliboval velkolepou adaptaci, výsledek se ale zastavil někde na půl cesty. Původní příběh sice přiznaně adaptuje trochu volněji, a vytváří si vlastní alternativní historii světa Halo. Seriál ale naštval fanoušky a moc nebavil nefanoušky předlohy, což je pro něj asi nejhorší možná varianta.

Na obrazovkách jsme přitom viděli celou řadu nadějných momentů a některé prvky jsou zpracovány velmi dobře. Autoři se ale rozhodli hlavního hrdinu Master Chiefa vykreslit v trochu jiném světle, což moc nefunguje. Vyloženým výstřelem vedle pak byla druhá hlavní hrdinka, mladá partyzánka Kwan Ha, která se okamžitě stala asi nejnenáviděnější postavou univerza. Už v době premiéry první série byla ale objednána pokračující druhá. Uvidíme, jestli se Paramount poučí a potěší fanoušky o něco více.

Seriálové Halo je nadějné. Zatím ale neví, čím by vlastně chtělo být
i Zdroj: Paramount

Seriálové Halo je nadějné. Zatím ale neví, čím by vlastně chtělo být

31. 5. 2022 12:20
2

Master Chief po deseti letech konečně přistál i na obrazovkách televizí v seriálové adaptaci Halo. V čem se Paramountu…


Sonic The Hedgehog 2 

31. března | Paramount | Kino

A do třetice Sonic. Filmová série Ježek Sonic, vznikající od roku 2020, výrazně obnovila zájem o rychlonohého modrého ježka, a druhý díl to jen ztvrdil. Dvojka je výpravnější, divočejší a plnější postav ze Sonicova univerza. Kromě samotného hrdiny a jeho úhlavního nepřítele Robotnika tak po lidském světě běhá i naštvaný Knuckles a Sonicův parťák Tails. K tomu se také vrací všechny lidské postavy z prvního dílu včetně lokálního šerifa s tváří Jamese Marsdena.

I tentokrát šlo o velký finanční úspěch, druhý Sonic vydělal o ždibec více, než výše zmíněné Uncharted. Už déle je pak jasné, že Paramount chystá třetí díl, a že vedle něj vzniká také seriálový spin-off s Knucklesem. Toho mimochodem dabuje charismatický Idris Elba, takže lze předpokládat, že utáhne i vlastní seriál.

Recenze filmu Ježek Sonic 2 - podruhé a o něco lépe
i Zdroj: CinemArt

Recenze filmu Ježek Sonic 2 - podruhé a o něco lépe

31. 3. 2022 12:35

Rychlonohý modrý ježek se vrací na filmová plátna. Napraví druhý díl obohacený o další animovaná zvířata dojem z nepříliš…


Resident Evil 

14. července | Netflix | Netflix

Žádná jiná herní série se snad ani neblíží tomu, kolik různých hraných adaptací už získal kultovní horor Resident Evil. Ta loňská, seriálová ale bohužel patří k těm vůbec nejslabším. Po jiném rebootu z roku 2021 opět přinesla vlastní přepracování světa plného zombií, tentokrát zaměřené na postavu Alberta Weskera, jeho klony a jeho potomstvo. Kritici a především fanoušci nicméně seriálu na chuť rozhodně nepřišli.

Po vlně ostré kritiky ze všech stran a nepříliš oslnivým statistickým výsledkům nakonec Netflix seriál zrušil, a zařadil se tak po bok mnoha neúspěšných projektů streamovacího giganta.

Netflix zrušil druhou řadu seriálu Resident Evil: Lék. Na vině je nízká sledovanost a hodnocení
i Zdroj: Netflix

Netflix zrušil druhou řadu seriálu Resident Evil: Lék. Na vině je nízká sledovanost a hodnocení

Pokud se neřadíte k opěvovatelům posledního seriálu Resident Evil, nemusíte mít obavu, že by vás čekala i jeho druhá řada.…

28. 8. 2022 07:15
1

V anketě ale samozřejmě můžete hlasovat pro celou řadu dalších adeptů na výhru. Záleží především na vás. Hlasování končí, se svým názorem tedy rozhodně neotálejte. Zapojením do ankety se navíc zároveň zařadíte do soutěže o hodnotný dárek v podobě SSD disku od generálního sponzora Invaze, společnosti Samsung!

Vypusťte sílu Samsung SSD 980 PRO, modelu navrženého pro náročné hráče a technicky zdatné uživatele. Nabízí vysoce výkonnou šířku pásma a propustnost pro náročné použití ve hrách, grafice, analýze dat a dalších oblastech. Načítání her je rychlé, takže můžete více hrát a méně čekat.
INVAZE 2022 Komunitní část - Hlasujte pro nejlepší hry uplynulého roku!
i Zdroj: Vlastní koláž

INVAZE 2022 Komunitní část - Hlasujte pro nejlepší hry uplynulého roku!

Herní rok 2022 je za námi. V rámci vůbec posledního ohlédnutí za uplynulou sezónou přichází tradiční INVAZE Hrej.cz, v rámci…

10. 1. 2023 12:00
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama