Netflix zrušil druhou řadu seriálu Resident Evil: Lék. Na vině je nízká sledovanost a hodnocení
i Zdroj: Netflix
Novinka Netflix zrušil druhou řadu seriálu Resident Evil: Lék. Na vině je nízká sledovanost a hodnocení

Netflix zrušil druhou řadu seriálu Resident Evil: Lék. Na vině je nízká sledovanost a hodnocení

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 8. 2022 07:15 1

Pokud se neřadíte k opěvovatelům posledního seriálu Resident Evil, nemusíte mít obavu, že by vás čekala i jeho druhá řada. Adaptace, která u nás debutovala v polovině července pod názvem Resident Evil: Lék, nemá být rozšířena do dalších sérií. S informací přišel magazín Deadline. Ve svém odůvodnění píše, že příčinou je přijetí startovní série.

Reklama

  • Druhá řada seriálové adaptace Resident Evil: Lék byla zrušena
  • S informací přišel exkluzivně magazín Deadline
  • Odkazuje se na nízkou sledovanost startovní série a její podprůměrná hodnocení

První řada Resident Evil: Lék debutovala 14. července se smíšenou reakcí kritiků i širší veřejnosti. Na Rotten Tomatoes napočítala do dnešního dne u kritiků 55 % a 26 % od uživatelů na škále líbí/nelíbí. Na Metacriticu má 53/100 v případě kritiků a 1,5/10 u uživatelů. Na českém ČSFD je uživateli kolektivně ohodnocena na 40 %. A na IMDb je zatím na 3,9/10, což ale jak vidíme, opět nejsou čísla, kterými by se šlo chlubit. 

Podobně lze ale vzpomenout i na předchozí adaptace. Nevalného přijetí se totiž kromě posledních filmů s Millou Jovovich dočkalo i filmové zpracování Resident Evil: Welcome to Raccoon City i animovaná série Resident Evil: Infinite Darkness.

Podle oficiálního týdenního žebříčku Top 10 Netflix byl seriál divácky úspěšný jen v prvních dvou vysílacích týdnech. V prvním se umístil na druhé příčce (za 4. sezónou Stranger Things). Ve druhém již o pozici klesl, ačkoli si stále držel vysoká čísla sledovanosti. A ve třetím, kdy zájem opadl nejvíce, ze seznamu vypadl a už se do něj ani nevrátil. Jistou indicií, že by se něco podobného mohlo stát, naznačovalo nicméně už přijetí traileru. V době psaní (což započítává reakce provedené zpětně) je poměr palců 53 tisíc (nahoru) ku 125 tisícům (dolů).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama