Insider naznačuje, kdy dojde k představení silnější varianty konzole PS5
i Zdroj: Sony
Novinka Insider naznačuje, kdy dojde k představení silnější varianty konzole PS5

Insider naznačuje, kdy dojde k představení silnější varianty konzole PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 1. 2024 18:37

Na veletrhu spotřební elektroniky se ukáže i společnost Sony. Známý insider napovídá, zda se dočkáme představení PS5 Pro.

Reklama

  • Příští týden odstartuje CES 2024
  • Tisková konference společnosti Sony se uskuteční 9. ledna ve 2 hodiny ráno
  • Tom Henderson odhaduje, že na představení PS5 Pro je příliš brzy
  • Konzole se podle něj poprvé ukáže až někdy ve třetím kvartálu letošního roku

Během příštího týdne odstartuje další ročník veletrhu spotřební elektroniky – CES 2024. Chybět nebude ani společnost Sony, která se chystá na vlastní tiskovou konferenci. Existuje snad šance, že dojde k představení silnější varianty konzole PlayStation 5?

Na tyto spekulace zareagoval insider Tom Henderson v příspěvku na platformě X. „Překvapilo by mě, kdyby novou konzoli oznámili devět až deset měsíců od vydání, pokud se tedy stále drží tohoto časového plánu. Takže se spíš přikláním k tomu, že k oznámení dojde koncem třetího čtvrtletí.”

Podle nepotvrzených informací bude chtít Sony uvést konzoli do prodeje koncem letošního roku, představení v lednu se tedy zdá být předčasné, už jen z toho důvodu, že by tento krok pravděpodobně negativně ovlivnil prodeje aktuální verze. Dá se očekávat, že si Sony počká na druhou polovinu roku a silnější variantu odtajní na jedné ze svých tradičních prezentací.

Sluchátka, kamery a PS VR2

Zmíněná tisková konference se uskuteční 9. ledna ve 2 hodiny ráno, zatím však není úplně jasné, čemu se bude věnovat. Oficiální stránky naznačují, že se bude mluvit o kreativitě poháněné technologiemi, pod tím si ale lze představit prakticky cokoli. 

Náhledový obrázek přichystaného videa zahrnuje videokamery a sluchátka, což zřejmě odkazuje na produkty v těchto kategoriích. Obrázek ducha z Ghostbusters s PS VR zase napovídá, že se bude opět mluvit o virtuální realitě. Více se zřejmě dozvíme až v úterý.

Sony ukazuje hry, které vyjdou během letošního roku. Nechybí ani Silent Hill či Metal Gear Solid
i Zdroj: Bloober Team / Konami

Sony ukazuje hry, které vyjdou během letošního roku. Nechybí ani Silent Hill či Metal Gear Solid

Společnost Sony přináší výhled na letošní rok. Některé tituly byly doposud s otazníkem, ukázka však slibuje, že s nimi letos…

5. 1. 2024 09:09
1
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama