Microsoft žádá, aby společnost Sony sdílela více interních detailů ohledně akvizice Activision Blizzard
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Microsoft žádá, aby společnost Sony sdílela více interních detailů ohledně akvizice Activision Blizzard

Microsoft žádá, aby společnost Sony sdílela více interních detailů ohledně akvizice Activision Blizzard

David Bernard

David Bernard

24. 12. 2023 16:00

Technologický gigant Microsoft, pod jehož křídla nedávno díky akvizici přešla společnost Activision Blizzard, nařkl konkurenční Sony z účelového výběru dokumentů, předložených během právního sporu a žádá o poskytnutí dodatečných informací.

Reklama

  • Microsoft po Sony žádá zveřejnění dodatečných dokumentů ohledně nedávné akvizice společnosti Activision Blizzard
  • Společnost obzvláště zajímá interní komunikace šestice zaměstnanců japonské konkurenční firmy
  • Hlavním předmětem nově vznikajícího sporu je dohoda mezi Sony a francouzskou společností Ubisoft

Akvizice, díky níž technologická megakorporace Microsoft získala společnost Activision Blizzard, bude mít nejspíše dohru. Americký technologický gigant nařkl konkurenční Sony z účelového výběru dokumentů, předložených během právního sporu a žádá o poskytnutí dodatečných informací. Federální obchodní komise FTC (Federal Trade Commission) byla nedávno požádána o prošetření obchodů mezi Ubisoftem a Sony. Soudce v oblasti správního práva vyhověl návrhu, a to s řadou výhrad. Právní zástupci Microsoftu chtějí získat další interní podrobnosti od Sony, které by mohly poskytnout odpovědi na řadu otázek.

Podle nového dokumentu zveřejněného FTC, poskytla společnost Sony dokument s 52 stranami, z nichž méně než polovina se ve skutečnosti týká dohody s Microsoftem. Poté, co právní zástupci Microsoftu prostudovali zmíněné dokumenty, zažádali o poskytnutí dodatečných informací, týkajících se smluvních vztahů mezi Microsoftem a Sony, respektive Microsoftem a společností Ubisoft. Podrobné znění žádosti můžete prostudovat zde. Cílem žádosti je shromáždit vyváženější a ucelenější soubor materiálů, protože se společnost Microsoft domnívá, že dokumenty, které konkurenční Sony poskytla, byly vybrány za účelem převahy v právním sporu.

Sony je údajně pod tlakem. Podle analytiků bude chtít zareagovat na akvizice Microsoftu
i Zdroj: Sony

Sony je údajně pod tlakem. Podle analytiků bude chtít zareagovat na akvizice Microsoftu

Microsoft v posledních letech investoval desítky miliard dolarů, aby rozšířil rodinu Xbox Game Studios. Společnost Sony také…

18. 10. 2023 15:00
4

Microsoft se chce zaměřit na komunikaci šestice subjektů ze společnosti Sony, která probíhala během specifického období. Jednat se má o Jima Ryana (CEO a prezident společnosti PlayStation), Stephanie Burns (Senior Vice President a hlavní právní poradkyně), Roxanu Niktab (vrchní ředitelka právního oddělení), Grega Mccurdyho (vrchní ředitel pro konkurenční a regulační záležitosti), Phila Rosenberga (Senior Vice President a šéf globálního rozvoje obchodních partnerství a vztahů) a Christiana Svenssona (Senior Global Account Manager). Společnosti Sony se návrh Microsoftu samozřejmě nezamlouvá, a proto se jej Microsoft snaží prosadit pomocí zmíněné žádosti. Slyšení s korporátními svědky Sony je naplánováno na 17. ledna 2024. Z dosud odhalených poznatků je patrné, že se jádrem pudla jeví dohoda mezi Sony a Ubisoftem. Situaci budeme i nadále sledovat.

Akvizice společnosti Activision Blizzard je oficiálně schválena. Microsoft si vyslechl kritiku za průtahy
i Zdroj: Activision Blizzard

Akvizice společnosti Activision Blizzard je oficiálně schválena. Microsoft si vyslechl kritiku za průtahy

Koncem září vyšlo najevo, že regulátor ve Velké Británii předběžně schválil transakci mezi Microsoftem a společností…

13. 10. 2023 12:51
1
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama