Co si zahrát na mobilu? Únorové novinky přinesou Doctora Who i dramatickou romantiku
i Zdroj: Unsplash / Onur Binay
Témata Endling: Extinction is Forever Článek Co si zahrát na mobilu? Únorové novinky přinesou Doctora Who i dramatickou romantiku

Co si zahrát na mobilu? Únorové novinky přinesou Doctora Who i dramatickou romantiku

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

3. 2. 2023 12:00

Začátek roku je vždy co do novinek trochu chudší. Většina her vychází až na jaře, a díky tomu jsou tituly vydané v zimě spíše až důsledkem odložení (v mnoha případech násobného odložení) z nějakého příznivějšího data. I tak ale nebude únor nikterak prázdný. Na konzole a PC přichází očekávané Hogwarts Legacy a ani telefony nebudou bez novinek.

Reklama

  • Endling: Extinction is Forever představí nelítostný svět globální apokalypsy
  • A Doctor Who: Lost in Time přinese další dobrodružství s oblíbenými postavami
  • Ten Dates vám dá poznat toho pravého (asi)

Endling: Extinction is Forever

A je to tady, lidstvo to konečně dokázalo. Lidská populace svým znečišťováním již zamořila zemskou biosféru natolik, že je pro velikou většinu organismů neobyvatelná. Endling: Extinction is Forever mapuje příběh poslední liščí rodinky na planetě zemi. V kůži liščí matky budete buset v této apokaliptické pustině nejen přežít, ale zajistit, aby vaše děti žily a dokonce prospívaly i v případě vaší smrti.

Celá hra je postavená na relativně lineárním průchodu, jenž se může místy podobat Little Nightmares díky stealth sekvencím. Jiné části vás zase nabádají k lovení, hledání předmětů, úkrytu nebo pouze k dívání.

Vývojáři z HandyGames totiž neudělali tento titul jako ukázku jejich uměleckého ducha, nýbrž jako varování před dalším znečišťováním planety a globálním oteplováním. Endling: Extinction is Forever bude k mání na Android i iOS od 7. února za cenu 219 Kč.

Doctor Who: Lost in Time

Během února by také měla přijít nová hra ze sci-fi prostředí Doctora Who. Je pravda, že poslední tituly této značky nebyly úplně oblíbené, z nichž bylo Doctor Who Legacy asi tím nejoblíbenějším titulem. I tak šlo pouze o napodobeninu Candy Crush s dobrým příběhem. Doctor Who: Lost in Time na to půjde zase z jiného soudku, bude se jednat o kombinaci příběhu a strategie obsahující ty nejoblíbenější postavy z nových, ale i klasických let.

Co si zahrát na mobilu? Únorové novinky přinesou Doctora Who i dramatickou romantiku
i Zdroj: Google Play / Doctor Who: Lost in Time
Co si zahrát na mobilu? Únorové novinky přinesou Doctora Who i dramatickou romantiku
i Zdroj: Google Play / Doctor Who: Lost in Time

Vaším úkolem bude stavět a vylepšovat moduly různých světů a časů na neznámém místě, jenž vám odemknou jak nové postavy, tak vyšší sílu v boji s nepřáteli. Těmi jsou Dalekové, Cybermeni i další formy života, které si Doctor za těch 60 let znepřátelil.

Samotný příběh je dále členěn na epizody, jenž dávají jednotlivým postavám větší prostor na poznání a celkově na další vývoj. Doctor Who: Lost in Time by měl dorazit v průběhu února na Android i iOS, a to zdarma.

Ten Dates

Každá hra nemusí být jen akční nebo s kvalitním příběhem. Může to být jen o tom, jak poznáte své budoucí protějšky. Ten Dates je pomyslným pokračováním titulu Five Dates, vydaného stejným studiem Wales Interactive. V Ten Dates se vžijete do mysli dvou přátel, Mishy a Ryana, jenž se rozhodli vstoupit do světa rychlého randění. 

Každá z postav bude mít pět pokusů (tedy 10 schůzek) na to si najít toho pravého na celý život nebo alespoň na další ráno. Vždy máte na výběr dialogové možnosti, jenž vám zajistí buď postup do dalšího pomyslného kola, nebo konec hry. Asi nepůjde o tak barvité odpovědi, jako v případě konkurenčního Super Seducera, o legraci však jistě postaráno bude.

Všechny scény jsou zároveň profesionálně nahrány a herci také nejsou k zahození. Jde například o Kaine Zajaze ze seriálu Zaklínač či Rosie Day z Outlandera. Ten Dates bude k dispozici 14. února na Steam, Android i iOS

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama