Český překlad Starfieldu by zabral více než pět let práce, tvrdí český herní překladatel Filip Ženíšek
i Zdroj: Bethesda
Novinka Český překlad Starfieldu by zabral více než pět let práce, tvrdí český herní překladatel Filip Ženíšek

Český překlad Starfieldu by zabral více než pět let práce, tvrdí český herní překladatel Filip Ženíšek

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 10. 2022 13:32 2

Jak už jsme vás v minulosti informovali, nadcházející projekt Bethesdy Starfield má být největším titulem v historii studia – a to v mnoha ohledech. I z hlediska textů se máme dočkat masivní hry, sám Todd Howard v jednom z videí prozradil, že Starfield obsahuje 250 tisíc řádků textu.

Reklama

  • Dle českého herního překladatele Filipa Ženíška by překlad Starfieldu zabral 1333 dnů práce
  • Při přepočtu na pracovní dny v roce by překlad trval více než pět let

Toto číslo se tak stalo tématem mezi fanoušky, a to i těmi českými. Uživatel EliteGamingCzech se například obrátil na známého českého herního překladatele Filipa Ženíška s otázkou, jak dlouho by trval překlad takto masivní hry s obavou o češtinu. Ženíšek s odpovědí neváhal.

„Proslýchá se, že Starfield má být velký asi jako čtyřikrát Skyrim. Pro běžného překladatele to tedy vychází asi na 1333 člověkodní práce. Navíc by to bylo určitě velmi drahé (hlavně kvůli testu), takže u menších trhů bych lokalizaci opravdu spíš nečekal,“ prozradil Ženíšek na svém Twitteru účtu. Když tak vezmeme v potaz, že rok má 250 pracovních dnů, trval by překlad Starfieldu čistě teoreticky více než pět let.

Zajímavá je také poznámka Ondřeje Kocha, redaktora magazínu Level, který spekuluje, že se o část dialogů při takto masivním čísle postarala umělá inteligence. Ženíšek na to opět reagoval. „To číslo je obrovské a sám moc nevím, kdo takové hry chce hrát. Jestli to generovala AI, přijde mi to možná jako neúcta vůči scenáristům (a potažmo i k hráčům). Osobně bych takový projekt asi nechtěl, což říkám s vědomím, že bych měl na pár let vystaráno.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama