Avowed se podle ředitelky vývoje podobá The Outer Worlds, společné prvky se najdou v designu a velikosti světa
i Zdroj: Obsidian Etertainment / Microsoft
Avowed Novinka Avowed se podle ředitelky vývoje podobá The Outer Worlds, společné prvky se najdou v designu a velikosti světa

Avowed se podle ředitelky vývoje podobá The Outer Worlds, společné prvky se najdou v designu a velikosti světa

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 6. 2023 10:26

Avowed dle mnohých patří mezi nejzajímavější tituly, na nichž se nyní pracuje v Xbox Game Studios. Zástupci ze studia Obsidian Entertainment prozradili, co od hry můžeme očekávat.

Reklama

  • Ředitelka vývoje připodobnila Avowed k The Outer Worlds
  • Předchozímu RPG od Obsidianu se podobá designem a velikostí světa
  • Šéf studia prozradil, jak se Avowed během vývoje proměnilo

O hře promluvila ředitelka vývoje Carrie Patel v rámci akce Xbox Games Showcase Extended. Jak už je dobře známo, Avowed se odehrává ve světě herní série Pillars of Eternity. To však neznamená, že je novinka od Obsidianu určená pouze fanouškům této značky, hru si užije i naprostý nováček. Pokud ale máte izometrická RPG v malíku, pak se můžete těšit na spoustu odkazů, dokonce se objeví některé známé postavy.

Jedním z prvních parťáků, kteří vás budou doprovázet na cestách, je Kai, bývalý voják a žoldák, jemuž nechybí smysl pro humor. Jeho úvodní proslov jste si mohli poslechnout v první gameplay ukázce.

Fantasy RPG Avowed se ukazuje v první gameplay ukázce. Autoři promluvili o termínu vydání
i Zdroj: Obsidian Etertainment / Microsoft

Fantasy RPG Avowed se ukazuje v první gameplay ukázce. Autoři promluvili o termínu vydání

Internetem v posledních dnech kolovaly zvěsti, že se během Xbox Games Showcase ukáže také fantasy RPG Avowed, na němž se…

11. 6. 2023 23:23

Patel se následně zmínila o dění ve zdejším světě a možnostech soubojového systému. Zároveň nepřímo poukázala na velikost hry. Podle všeho dá srovnat s Knights of the Old Republic II či The Outer Worlds, tedy s jedním z předchozích RPG od Obsidianu. Svět je navržen jako několik vzájemně propojených zón, které si hráči mohou svobodně prozkoumávat. A tím se rovněž podobá designu The Outer Worlds. 

Základní pilíře hry se přitom během vývoje zásadně změnily, na což poukazovaly některé nepotvrzené zprávy. Výkonný ředitel Feargus Urquhart v nedávném rozhovoru pro PC Gamer prozradil, že o hře původně smýšleli jako o vlastní verzi Skyrimu. Následně si ale uvědomili, že chtějí vyprávět mnohem komornější příběhy, pro které se nehodí nekonečný otevřený svět, rozhodli se tedy pro několik samostatných lokací. Vývojáři se soustředí na přípravu propracovaných úkolů, které si hráči užijí ve společnosti dobře napsaných parťáků, snaží se také o promyšlený RPG systém a zábavné souboje.

Avowed dorazí někdy během příštího roku na PC a konzole Xbox Series, konkrétní termín autoři zatím neprozradili.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama