Autoři Dark and Darker zřejmě ustáli nařčení z krádeže assetů. Hra vstupuje do předběžného přístupu
i Zdroj: Ironmace
Novinka Autoři Dark and Darker zřejmě ustáli nařčení z krádeže assetů. Hra vstupuje do předběžného přístupu

Autoři Dark and Darker zřejmě ustáli nařčení z krádeže assetů. Hra vstupuje do předběžného přístupu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 8. 2023 12:05

Studio Ironmace bylo začátkem letošního roku obviněno z krádeže assetů, které údajně využilo během tvorby PvPvE akce Dark and Darker. Hra byla sice stažena ze Steamu, autoři se však nevzdali a nepříjemnou situaci vyřešili po svém.

Reklama

  • Autoři Dark and Darker spustili předběžný přístup
  • Hra je k dispozici na portálu Chaf Games a na oficiálních stránkách
  • Spor se společností Nexon tvůrci nekomentovali

Zoufalství autorů zrcadlila například skutečnost, že hru v polovině dubna dobrovolně uvolnili prostřednictvím torrentů, aby mohli zajistit časově omezené testování. Nyní se uchýlili k dalším alternativním možnostem v distribuci hry.

Studio oznámilo, že lze Dark and Darker zakoupit prostřednictvím portálu Chaf Games a také na oficiálních stránkách, kde vývojáři připravili vlastní platformu Blacksmith. Cena je stanovena na 35 dolarů a zahrnuje plnou hru včetně přístupu do early accessu, který již odstartoval. Připravena je také o 15 dolarů dražší edice s několika bonusy.

“Byla to dlouhá a úmorná cesta, ale nakonec jsme se dostali až k prvnímu významnému milníku. Rádi bychom poděkovali všem našim fanouškům, kteří v nás věřili a podporovali nás v mnoha výzvách.”

Dark and Darker se po vynuceném stažení hry ze Steamu objevuje na torrentu. Úmyslně ji tam umístili sami autoři
i Zdroj: Ironmace

Dark and Darker se po vynuceném stažení hry ze Steamu objevuje na torrentu. Úmyslně ji tam umístili sami autoři

Dark and Darker se stalo předmětem kontroverze už přibližně před měsícem. Hra od týmu Ironmace, která se odehrává v podzemní…

16. 4. 2023 08:50

Hra zatím nebyla spuštěna v Jižní Koreji, jelikož se stále čeká na hodnocení ratingové agentury. V předběžném přístupu zatím nefunguje VoIP. “Náš právní tým chce mít jistotu, že všechny naše smlouvy jsou naprosto dokonalé, zejména pokud jde o zacházení s uživatelskými daty a partnery třetích stran,” okomentovali autoři chybějící funkcionalitu. Zato obchod s virtuálními předměty už je otevřen.

Hra během prvního testování na Steamu přilákala obrovskou pozornost, dá se tedy očekávat, že si najde hráče i touto alternativní cestou. Je ale otázkou, jak dopadla tahanice se společností Nexon, o tom autoři neinformovali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama