Nový požadavek FTC o pozdržení akvizice Blizzardu neprošel. Soud jej zamítl
i Zdroj: Activision
Novinka Nový požadavek FTC o pozdržení akvizice Blizzardu neprošel. Soud jej zamítl

Nový požadavek FTC o pozdržení akvizice Blizzardu neprošel. Soud jej zamítl

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 7. 2023 08:50 3

Tento týden hlášený požadavek Federální obchodní komise (FTC) o dočasné pozastavení akvizice Activisionu Blizzardu byl soudem zamítnut. Ve světle těchto zpráv se jedná přitom už o druhou prohru, kterou FTC zaznamenalo tento týden. Právě jeho začátkem americká federální soudkyně zamítla totiž žádost o předběžné opatření, které by Microsoftu bránilo nákup provést až do uzavření samostatného správního řízení FTC.

Reklama

  • Žádost amerického antimonopolního úřadu FTC o pozastavení akvizice Blizzardu bylo u soudu zamítnuto

Současné rozhodnutí soudu znamená, že Microsoft nyní úspěšně odstranil jednu z hlavních překážek pro dokončení akvizice. Na uzavření dohody má nyní čas do 18. července, po němž může být nucen znovu jednat s Activision Blizzard. Pokud se tak stane, může dojít na dvě možnosti: Microsoft může být nucen Microsoft zaplatit 3 miliardy dolarů odstupného, pakliže Activision Blizzard již nebude chtít stávající dohodu prodloužit; či také udělat opak, pokud s tím budou obě strany souhlasí a transakci budou chtít dokončit.

FTC se odvolává, akvizice Activision Blizzard se ještě může zkomplikovat. Microsoft je zklamaný
i Zdroj: Activision

FTC se odvolává, akvizice Activision Blizzard se ještě může zkomplikovat. Microsoft je zklamaný

Soudkyně Jacqueline Scott Corley sice již rozhodla ve prospěch Microsoftu, FTC se ale ještě nevzdává. Americký úřad se…

13. 7. 2023 15:34

Microsoft však nemusí být schopen dohodu hned dokončit. Stále je tu totiž ona potíž, že dohoda byla zablokována v Británii. Úřad pro hospodářskou soutěž a trhy (CMA), zablokoval dohodu na začátku tohoto roku s odkazem na obavy z narůstající konkurence na trhu cloudových her. Úřad i Microsoft se sice nyní dohodly, že dočasně přeruší právní tahanice, aby zjistily, jak by mohla být transakce upravena formou dohady, nicméně zda se tak stane včas, je otázkou, kterou nelze předjímat.

Jak bylo totiž nově oznámeno, britský regulátor současně se startem dohod také významně prodloužil lhůtu pro vyslovení svého verdiktu. Konečné rozhodnutí, zda akvizici schvaluje, či nikoli, musí tedy 18. července oznámit až do 29. srpna čili o šest týdnů později. V mezičase Microsoftu však čas běží. Jak tedy informovala agentura Bloomberg, Microsoft se snaží najít se CMA společnou řeč též tím, že zvažuje částečný odprodej práv na cloudové hry ve Spojeném království určité telekomunikační, herní nebo internetové společnosti.

Čekání je u konce: Microsoft vyhrál, akvizice Activision Blizzard může proběhnout
i Zdroj: Microsoft / Xbox Series press kit

Čekání je u konce: Microsoft vyhrál, akvizice Activision Blizzard může proběhnout

Herní odvětví Microsoftu a zaměstnanci Activision Blizzard mohou odpálit šampaňské. Soud po řízení, které trvalo hned pět…

12. 7. 2023 14:25
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama