Autory fantasy akce Dark and Darker navštívila policie. Studio čelí obvinění z krádeže assetů
i Zdroj: Ironmace
Novinka Autory fantasy akce Dark and Darker navštívila policie. Studio čelí obvinění z krádeže assetů

Autory fantasy akce Dark and Darker navštívila policie. Studio čelí obvinění z krádeže assetů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 3. 2023 09:24

Fantasy PvPvE akce Dark and Darker patří mezi čerstvé hity, během akce Steam Game Fest udělala skvělý dojem skrze demoverzi a na nějaký čas se vyšvihla mezi desítku nejhranějších her. Autoři však řeší nepříjemné problémy.

Reklama

  • Studio Ironmace navštívila policie
  • Prohlídku iniciovala společnost Nexon
  • Vydavatelství je přesvědčeno, že je Dark and Darker postaveno na základě assetů a kódu jeho vlastního projektu
  • Studio se tvrdí, že k ničemu takovému nedošlo

Magazín PC Gamer poukázal na zprávu serveru Yonhap News, která informovala, že jihokorejské studio Ironmace navštívila policie. K prohlídce došlo ve městě Seongnam, kde tým sídlí. Důvodem je nařčení ze strany vydavatelství Nexon, autoři Dark and Darker totiž údajně využívají kód a assety, které jim nepatří.

Někteří členové studia totiž pro Nexon dříve pracovali. Společnost vyvíjela podobný titul s kódovým označením P3, v roce 2021 jej ale uložila k ledu. A nutno dodat, že se Dark and Darker tomuto projektu podobá, což dokládají screenshoty. 


Studio Ironmate bylo založeno krátce poté, na palubu naskočili lidé, kteří se s Nexonem nerozešli zrovna v dobrém. Vydavatelství během minulého roku požádalo orgány činné v trestním řízení, aby záležitost prošetřily, což vyústilo ve zmíněnou prohlídku kanceláří.

Studio veškerá obvinění odmítlo. Kód hry si tvůrci údajně napsali sami, assety si vytvořili nebo legálně zakoupili. Jeden z členů studia na Discordu informoval, že se během prohlídky nic nenašlo, fanouškům vzkázal, aby celou kauzu brali s rezervou. “Vývoj se nijak nezpozdí, není se čeho obávat.”

Autoři nedávno oznámili, že v dubnu chtějí uskutečnit ještě jedno kolo testování, než hru nabídnou v režimu předběžného přístupu. Je samozřejmě otázkou, jak se do těchto plánů promítne vyšetřování.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama