Vydání Dune: Awakening na Xbox Series S bude dle tvůrců výzvou
i Zdroj: Funcom
Dune: Awakening Novinka Vydání Dune: Awakening na Xbox Series S bude dle tvůrců výzvou

Vydání Dune: Awakening na Xbox Series S bude dle tvůrců výzvou

David Bernard

David Bernard

Výprava na pouštní planetu Arrakis se blíží. Vedoucí produktového oddělení společnosti Funcom se rozpovídal o optimalizaci hry a výzvě, kterou představuje verze pro Xbox Series S.

Reklama

  • Vydání Dune: Awakening na Xbox Series S bude dle tvůrců výzvou
  • O optimalizaci se v rozhovoru pro magazín VG247 rozpovídal vedoucí produktového oddělení společnosti Funcom, Scott Junior
  • Nejdříve se dočkáme PC verze, a to během příštího roku
  • Hra údajně poběží na širokém spektru hardwarových konfigurací

Duna, univerzum románu amerického spisovatele Franka Herberta, se v příštím roce dočká nového herního titulu. MMO Dune: Awakening nabídne hráčům prostředí vyprahlé písečné planety Arrakis, budování bází a rozmanité souboje. Scott Junior, vedoucí produktového oddělení společnosti Funcom, ve které Dune: Awakening vzniká, se v rozhovoru pro herní magazín VG247 rozpovídal o výzvě, kterou představuje vydání hry na konzoli Xbox Series S, což je jedním z důvodů, proč titul dorazí nejdříve na PC.

Scott Junior tvrdí, že se před před vydáním konzolové verze musí vývojářský tým zaměřit na rozsáhlý optimalizační proces. Podotýká, že hra poběží na širokém spektru počítačových sestav, a to od těch nejmodernějších, až po výrazně slabší. Jelikož Dune: Awakening poběží na Unreal Engine 5, částečně to tvůrcům usnadňuje práci. Mohou se tak soustředit na optimalizaci assetů a aplikaci technologií jako např. AMD FSR atd. Důležité je dle Juniora to, aby hra vypadala dobře i na starším hardwaru, a to i na nižší úroveň detailů. PC verze Dune: Awakening dorazí na začátku příštího roku, konzolové verze pak o něco později (datum bude odhaleno v budoucnu).

Dune: Awakening se předvádí na nových herních záběrech
i Zdroj: Funcom

Dune: Awakening se předvádí na nových herních záběrech

Milovníci rozlehlých MMO světů se mohou začít těšit na návštěvu písečných dun Arrakisu. Tvůrci Dune: Awakening nám během…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama