V F1 2022 se projedeme v Šanghaji i s novým žlutým polepem stáje Ferrari
i Zdroj: Codemasters
F1 2022 Novinka V F1 2022 se projedeme v Šanghaji i s novým žlutým polepem stáje Ferrari

V F1 2022 se projedeme v Šanghaji i s novým žlutým polepem stáje Ferrari

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 9. 2022 09:58

Studio Codemasters dále zásobuje svůj aktuální závodní titul F1 2022 novým obsahem. Poslední rozšíření přináší hned dvě atraktivní novinky. Kalendář velkých cen se podruhé rozšiřuje, tentokrát o Velkou cenu Číny na okruhu v Šanghaji. Do hry vedle toho míří unikátní žlutočervený polep monopostů Ferrari.

Reklama

  • Do F1 2022 přibyde okruh v Šanghaji a speciální barvy Ferrari

Grand Prix Číny se na Shanghai International Circuit vrátí v příštím roce. Závody se zde konaly pravidelně od dokončení stavby v roce 2004, naposledy se tu však Formule 1 proháněly v roce 2019, než plány překazila pandemie Covidu. Výrazně poznamenanou sezónu 2020 Čína logicky vynechala, později ale stejný osud potkal i ročník 2021 a kvůli přetrvávajícím problémům v zemi se zde nejede ani letos. Smlouva s okruhem však byla prodloužena až do roku 2025, příští rok by se tedy závod jet měl.

Virtuálně ho můžete do kalendáře zařadit už nyní. Po Portimau jde o druhý přidaný okruh. Šanghaj se vyznačuje divokou kombinací náročných zatáček v extrémně náročných prvních dvou sektorech a velmi dlouhou rovinkou mezi 13. a 14. zatáčkou. Britský jezdec Lewis Hamilton zde vyhrál hned šest velkých cen, včetně té zatím poslední. S okruhem se také váže speciální výzva, v rámci které musíte v kůži čínského mladíka Kuan-jü Čoua v posledních šesti kolech předjet jeho dětský vzor Fernanda Alonsa a týmového parťáka Valtteriho Bottase.

Fanoušky Ferrari pak může těšit, že autoři připravili i speciální barevnou kombinaci Giallo Modena s prvky žluté pro polepy vozů a kombinézy jezdců i mechaniků. Ta je ve skutečnosti připravena pro domácí Velkou cenu Itálie v Monze.

Obě novinky se ve hře objeví od 12. září. Barevná kombinace Ferrari je ale časově omezená a po měsíci se vrátí klasická červená.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama