Úvodní konference ke Gamescomu nabídne divákům program na dvě hodiny a ukázku více než třiceti her
i Zdroj: Sega
Novinka Úvodní konference ke Gamescomu nabídne divákům program na dvě hodiny a ukázku více než třiceti her

Úvodní konference ke Gamescomu nabídne divákům program na dvě hodiny a ukázku více než třiceti her

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 8. 2022 10:00

Už několik měsíců je známo, že letošní Gamescom bude poprvé od roku 2019 realizován hybridní cestou, tedy nejen online, ale i osobně. Program výstaviště, které je stejně jako v dřívějších letech vystavěno v německém Kolíně nad Rýnem, je návštěvníkům fyzické části akce otevřen od 24. do 28. srpna. Těmto dnům pochopitelně ale předchází i celovečerní zahajovací ceremoniál Opening Night Live; znovu moderovaný Geoffem Keighleym a lákající na ukázku bezpočtu her.

Reklama

  • Opening Night Live bude mít letos stopáž dvou hodin a obsáhne 30+ her
  • Moderátor akce Geoff Keighley láká na světové premiéry a očekává tisíce návštěvníků na výstavišti Koelnmesse

Živý přenos Opening Night Live začne 23. srpna od 20:00 středoevropského času. Podle Keighleyho bude mít celé vysílání okolo dvou hodin, v rámci nichž dojde na více než třicet her, včetně světových premiér a výstupu vývojářů. Samozřejmě, asi není nutné přehnaně zdůrazňovat, že třicet je stále velké číslo – hrami naplněné “E3” a Summer Game Fest jsou pryč teprve dva měsíce, a to nehovoříme o The Game Awards, které nás teprve čekají. Přirozená obava je tedy taková, co vše je můžeme očekávat; tím spíše, když Keighleyho akce mají obecně v povaze svůj obsah rozmělňovat a dopředu nadhodnocovat.

Nicméně, abychom jen nevěšeli čerta na zeď, připomeňme, že svou prezenci na Gamescomu komentovala řada větších i menších firem. Některá svou účast na evropském veletrhu povděkem odmítla – např. PlayStation, Nintendo, Activision Blizzard a Take-Two. Zatímco jiná pozvání vřele přijala – mj. Microsoft, Ubisoft, Sega, Bandai Namco, Koch Media nebo Warner Bros. Celé akce se ale na počet hlav pochopitelně zúčastní firem podstatně více. Společně s těmi nejmenšími má jít až o 500 společností.

Gamescom přivítá více než 500 herních společností, rozroste se indie či event aréna
i Zdroj: Gamescom

Gamescom přivítá více než 500 herních společností, rozroste se indie či event aréna

Letošní rok a s ním spojené menší restrikce okolo koronaviru konečně dovolily konat fyzické herní akce. I u nás jsme se…

8. 7. 2022 13:07

Co se týče potvrzených účastníků, Keighley již stačil prozradit také pár her, jež při Opening Night Live spatříme v gameplay ukázce. Tou první a již ohlášenou je loni oznámený Sonic Frontiers od japonské společnosti Sega. Titul, jenž se po silné úvodní kritice předvedl poměrně pěknou ukázku na posledním Nintendo Directu se stále chystá na letošní vydání v období Vánoc.

Druhou hrou, na kterou nás Keighley dopředu láká, je zástupce nové značky od vývojářského studia Unknown Worlds neboli tvůrců Subnautica. Tato novinka, která je týmem vyvíjena vedle nového dílu Subnautica, byla prvně zmíněna ve finanční zprávě vydavatele jako Projekt M. Vývojářské studio se k titulu onehdy odkazovalo jako k tahové sci-fi strategii, která zamíří do předběžného přístupu ještě letos.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama