Tvůrci Just Cause pracovali na Iron Manovi, nároky Disney ale byly příliš vysoké
i Zdroj: Avalanche
Novinka Tvůrci Just Cause pracovali na Iron Manovi, nároky Disney ale byly příliš vysoké

Tvůrci Just Cause pracovali na Iron Manovi, nároky Disney ale byly příliš vysoké

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 8. 2022 20:10

V posledních týdnech se herním průmyslem šíří spekulace o hře na motivy Iron Mana, přičemž o tvorbu by se mělo starat studio EA. O licenci se tak opět objevil velký zájem, na což navázal i spoluzakladatel studia Avalanche Christofer Sundberg – ten v rozhovoru pro magazín MinnMax prozradil, že jeho studio na odlišném projektu s Iron Manem v minulosti pracovalo.

Reklama

  • Studio Avalanche pracovalo na hře o Iron Manovi
  • V roce 2012 ale došlo ke zrušení projektu kvůli vysokým nárokům Disney

V rámci herního průmyslu jde skutečně už o dávnou minulost – vývoj hry započal v roce 2010 a probíhal po dva roky. Jenže nároky Disney byly příliš vysoké a Avalanche je nebylo schopné splnit. Dle Sundberga šlo ke konci o katastrofu a aby bylo možné splnit podmínky licenčního giganta, muselo by studio najmout dalších 70 až 80 zaměstnanců, což by kompletně zničilo celou společnost. 

Sundberg nezacházel příliš do detailů, prozradil ale, že hra měla dávat důraz na repulzní rukavice Iron Mana a schopnosti jako prorazit zeď s nepřáteli. I přes vidinu toho, že se promrhaly dva roky práce, se nakonec vedení rozhodlo spolupráci s Disney zrušit a soustředit se na další projekty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama