The Sims 4 dostává významnou aktualizaci oživující sousedství
i Zdroj: EA / Maxis
The Sims 4 Novinka The Sims 4 dostává významnou aktualizaci oživující sousedství

The Sims 4 dostává významnou aktualizaci oživující sousedství

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2022 11:25

Simulátor života The Sims 4 konečně přivítal prvek, který ovlivňoval hratelnost předchozích dílů. V rámci aktualizací Příběhy ze sousedství totiž došlo k tomu, že městečka, ve kterých Simíci žijí, konečně plně “ožijí”. Dosud nečinní sousedé začnou sami od sebe adoptovat nebo si pořizovat děti, domácí zvířata, měnit povolání, stěhovat se, odcházet do důchodu a umírat při nehodách.

Reklama

  • Druhá aktualizace Příběhy ze sousedství pro The Sims 4 umožňuje změny v domácnostech, které hráč neovládá
  • Simíci se zde budou stěhovat, pořizovat si děti, mazlíčky, měnit profese nebo umírat nehodami
  • Všechny prvky lze dopodrobna nastavit a vypínat nebo zapínat

Jde o prvky, které nechyběly třeba v třetím díle, čtyřka ale od roku 2014 nabízela jen poměrně strnulá sousedství, kde se toho bez zásahu hráčů moc nedělo. První změny přišly v listopadu loňského roku. S prvním dílem aktualizace Příběhy ze sousedství se mohly začít odehrávat zápletky i v rodinách bezprostředně blízkých hráčově domácnosti. Stále ale bylo nutné, aby se do dění nějakým způsobem zapojoval, případně ho vlastními činy “schvaloval”.

S poslední aktualizací konečně odpadla i tato nutnost. Domácnosti v celém univerzu, tedy i mimo aktivní město, se budou nově vyvíjet, budou se v nich rodit a adoptovat děti, zvířátka, lidé si budou hledat práci nebo třeba umírat při nehodách. To vše navíc ovlivňují různé faktory, například otěhotnění je pravděpodobnější u párů rodinných typů, naopak nesnášenliví Simíci si děti nepořídí. Při nehodě zase zemřou spíše Simíci v rizikových zaměstnáních.

Svatební balíček pro The Sims 4 kvůli sňatku stejnopohlavního páru nevyjde v Rusku
i Zdroj: Hrej.cz

Svatební balíček pro The Sims 4 kvůli sňatku stejnopohlavního páru nevyjde v Rusku

Společnost Maxis na svém oficiálním blogu vysvětlila, proč připravovaný obsahový a příběhový balíček Svatební příběhy (My…

10. 2. 2022 15:03

Prvek samozřejmě nabízí velmi podrobné možnosti nastavení. Jednotlivé druhy příběhů lze vypnout (můžete tak sousedům zakázat třeba rození dětí nebo stěhování), případně je lze nastavit u každého domu a rodiny zvlášť. Díky tomu lze nechat část sousedství žít vlastním životem, konkrétní rodiny ale zůstanou “zakonzervované”. Možností je třeba i zapnout novinku jen pro domácnosti, které hráč nikdy neovládal.

Při autonomii se samozřejmě může stát, že se okolí začne vyvíjet příliš překotně a hráč ztratí přehled o tom, co se v domech okolo děje. Z toho důvodu hra zároveň nabídne přehled aktuálních příběhů. Stačí kliknout na poštovní schránku a pročíst si, co měli počítačem ovládaní Simíci v posledních dnech za lubem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama