Přes dvacet tisíc hráčů The Sims 4 podepsalo petici žádající implementaci genderově neutrálních zájmen
i Zdroj: Hrej.cz
The Sims 4 Novinka Přes dvacet tisíc hráčů The Sims 4 podepsalo petici žádající implementaci genderově neutrálních zájmen

Přes dvacet tisíc hráčů The Sims 4 podepsalo petici žádající implementaci genderově neutrálních zájmen

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 10. 2021 13:43

Série The Sims patří k těm nejotevřenějším a nejpřátelštějším vůči minoritám. Už od roku 2016 například čtvrtý díl umožňuje vytvářet postavy s kombinacemi vlasů, vousů, těl, hlasů i stylů chůze nezávisle na genderu. Část komunity ale chce, aby byla hra ještě bohatší na možnosti. V petici vytvořené nebinárním streamerem Momo Misfortune žádá, aby byly do hry implementovány i možnosti genderově neutrálních zájmen (they/them, v češtině neexistuje plně adekvátní překlad).

Reklama

  • Petice komunity The Sims 4 žádá, aby byly do hry přidány možnosti genderově neutrálních zájmen
  • Sesbírala přes 20 tisíc podpisů
  • Pokud změna nepřijde v The Sims 4, autoři doufají, že bude součástí pátého dílu

Petice vznikla zhruba před půl rokem na americké petiční síti Change.org. „The Sims 4 toho udělala pro členy LGBTQIA2+ opravdu hodně díky tomu, že nás nechala upravovat možnosti genderu u simů. Nicméně stále chybí možnosti reprezentace pro naše transgender a nebinární simy,“ vysvětluje svůj záměr petice. V současnosti ji podepsalo přes 20 tisíc uživatelů, cílem je pak hodnota 25 tisíc podpisů. V ten moment se petice zařadí mezi ty nejúspěšnější v historii webu.

Petice samotná by samozřejmě ani v případě sesbírání všech 25 tisíc podpisů neměla žádnou legální moc, jde ale o prostředek, kterým může komunita vyjádřit svůj názor a společnost EA, potažmo studio Maxis, může tyto změny ve hře přinést a přizpůsobit ji tak dalším fanouškům.

Tvůrci petice dle svých slov doufají, že pokud se novinka nedostane do The Sims 4, alespoň s touto možností budou autoři počítat při vývoji pátého dílu.

The Sims 4 umožňuje vytvářet libovolné kombinace těla, vlasů, vousů, doplňků, hlasů i stylů chůze. Omezené nejsou ani možnosti oblékání a ve hře lze také nastavit, zda daný sim může mít děti (otěhotnět), zapříčinit otěhotnění nebo je mít vůbec nemůže. Hra ale stále vyžaduje defaultní výběr jednoho ze dvou biologických pohlaví.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama