Tencent koupil studio Turtle Rock, autory Back 4 Blood
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent koupil studio Turtle Rock, autory Back 4 Blood

Tencent koupil studio Turtle Rock, autory Back 4 Blood

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 12. 2021 19:16

Ještě včera jsme vás informovali o tom, že suverénní studio Turtle Rock vydává velkou aktualizaci své kooperativní střílečky Back 4 Blood, dnes už je tým oficiálně součástí holdingu čínského giganta Tencentu. Cenu zatím neznáme, Turtle Rock s jeho mateřskou společností Slamfire je ale jen jednou z více než stovky akvizicí Tencentu jen během letošního roku.

Reklama

  • Studio Turtle Rock je součástí Tencentu
  • Cena není známa
  • Tencent letos koupil více než 100 společností souvisejících s hrami

Okolnosti akvizice známy nejsou, studio ale v blogovém příspěvku uvedlo, že ve vedení zůstávají oba zakladatelé, Phil Robb i Chris Ashton. Studio jako takové si také zachová nezávislost, jen dle tiskové zprávy bude moct čerpat z obřího rozpočtu Tencentu a spolupracovat s dalšími studii. Také poukazuje na to, že díky finančnímu zázemí kooperativní střílečka Back 4 Blood získává jistotu další podpory a dlouholetého vývoje, dost pravděpodobně včetně pokračování.

Studio kromě Back 4 Blood vyvinulo například neúspěšnou multiplayerovou střílečku Evolve a ve svém původním složení i kooperativní zombie akci Left 4 Dead.

Analytik Danial Ahmad uvádí že Tencent letos koupil více než 100 společností souvisejících s hrami. V průměru tedy zhruba jednu během každých tří dnů. Necelá třetina z nich pak operuje mimo Čínu. Vedle toho Tencent i výrazně investoval, mezi jeho cíle patří mimo jiné české studio Bohemia Interactive. 

Rok 2021 také dle Ahmadových dat přinesl největší množství herních akvizic v historii průmyslu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama