Tencent brání nezletilým Číňanům v hraní po nocích. Využívá k tomu rozpoznávání obličejů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent brání nezletilým Číňanům v hraní po nocích. Využívá k tomu rozpoznávání obličejů

Tencent brání nezletilým Číňanům v hraní po nocích. Využívá k tomu rozpoznávání obličejů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 7. 2021 09:47 2

Čínský technologický a vydavatelský gigant Tencent spustil velmi kontroverzní metodu, kterou chce bojovat proti narůstajícímu množství závislostí na hraní mezi nezletilými Číňany. Nově bude už dříve vydaný zákaz hraní mezi 22:00 a 8:00 hlídat technologie rozpoznávání obličejů, která má bezpečně poznat, zda za obrazovkou skutečně sedí ten, na koho je účet registrovaný..

Reklama

  • Tencent jako největší lokální firma zavádí do her v Číně technologii rozpoznávání obličejů
  • Jde o další krok v boji proti hraní nezletilých
  • Po desáté hodině večerní už děti hrát nesmí, a novinka je do hry nepustí ani z účtu rodičů

Od úterý síť, dle dostupných informací napojená na centrální bezpečnostní systém země, monitoruje hraní zhruba šedesáti nejpopulárnějších titulů. Ve zmíněném nočním časovém okně je hráč vyzván k rozpoznání obličeje a jeho spárování se skutečným jménem registrovaným v účtu. Pokud kontrolu hráč odmítne, nebo dojde k chybě, je automaticky považován za nezletilého a hraní je mu znemožněno.

Jde o další krok, který souvisí se snahou země bojovat proti herní závislosti u dětí. První přišly v roce 2019, kdy byla zavedena mimo jiné nutnost registrace skutečnými jmény, noční zákazy nebo limit útraty v mikrotransakcích na 60 dolarů měsíčně. Ta je důležitá zejména proto, že v Číně jsou mezi dětmi extrémně populární mobilní free-to-play tituly. Všechny firmy musely do svých her omezení implementovat do 1. června letošního roku. Nezletilí ale tato opatření často obcházeli skrze uživatelské účty svých rodičů, čemuž má rozpoznávání obličejů zabránit.

Na sociálních sítích, především na lokálním WeChatu, hráči novinku hlasitě kritizují. Jde především o ty, kterých se omezení přímo týkají. Upozorňují například na to, že jsou zasaženi i starší hráči, kterým do osmnáctých narozenin chybí jen pár týdnů nebo měsíců.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama