Tencent má projevovat zájem o zakoupení Cryteku. Na stole má být přes 300 milionů euro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent má projevovat zájem o zakoupení Cryteku. Na stole má být přes 300 milionů euro

Tencent má projevovat zájem o zakoupení Cryteku. Na stole má být přes 300 milionů euro

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 7. 2021 10:45

O zakoupení tvůrců série Crysis toho padlo již mnoho. Studio známé pro skvělá grafická zpracování se po kreativní stránce dlouhodobě potácí na místě, a z hlediska financí na tom není o moc lépe. Potenciálním kupcem se podle posledních spekulací před E3 mohl stát Microsoft. Novější data však naznačují, že by němečtí vývojáři mohli nakonec spadnout do klína drakovi z východu.

Reklama

  • Podle informací německého časopisu Bild má Tencent jevit zájem o koupi Cryteku
  • Za německé studio má nabízet více než 300 milionů euro

Jedna z nejvíce prominentních firem na čínském herním trhu, Tencent, má podle exkluzivních informací německého magazínu Bild nabízet Cryteku za jeho zakoupení přes 300 milionů euro. Došlo-li by k uzavření prodeje, Tencent by v jeden moment získal přístup nejen ke značce Crysis a Hunt: Showdown, ale především k technologii CryEnginu a možnostem jejího licencování pro další projekty.

Nad rámec původního zdroje informací se k celé záležitosti stručně vyjádřil i senior analytik Niko Partners, Daniel Ahmad. Ten ve zkratce dodal, že není tajemství, že se vedení Cryteku dlouhodobě poohlíží po kupci, jenž by byl ochoten do herního studia investovat a podpořit jeho růst v době relativního útlumu.

Spolu s touto poznámkou Ahmad zmírnil i skandalizační tón, kterým se redaktoři časopisu vyjádřili k možnému zneužití dat čínskou vládou. Ve svém stanovisku popřel prezentovanou domněnku, že by předešlé užití CryEnginu pro některé armádní simulace posloužilo jakékoli špionáži Západu. 

Německé vývojářské studio se aktuálně nejvíce soustředí na podporu Hunt: Showdown a vytváření projektů ve virtuální realitě. Mimo nich se v loňském roce pokusili i o polovičatou resurekci prvního Crysis skrze Crysis: Remastered, na nějž po pár měsících navázali i oznámením kompletní remasterované trilogie.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama