Tencent kupuje Sumo Digital, autory Sackboy: A Big Adventure
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent kupuje Sumo Digital, autory Sackboy: A Big Adventure

Tencent kupuje Sumo Digital, autory Sackboy: A Big Adventure

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 7. 2021 10:10

Celkem 14 studií, kde dohromady pracuje přes 1200 lidí, to je v číslech společnost Sumo Digital. Firemní struktura se však do budoucna výrazně změní, vedení totiž kývlo na nabídku čínského giganta.

Reklama

  • Tencent si do svého portfolia zařadí studio Sumo Digital
  • Zaplatí za něj téměř 1,3 miliardy dolarů

Studio pohltí Tencent, který za něj zaplatí téměř 1,3 miliardy dolarů. Sluší se dodat, že nejde o první investici, doposud držel minoritní podíl ve výši 8,75 %. 

Sumo Digital je známo jako významný partner pro další týmy, spolupracovalo třeba na Forza Horizon 4, sérii Hitman, Crackdown 3 nebo na Mafia III: Definitive Edition. Naposledy se podepsalo pod Sackboy: A Big Adventure a letošní Hood: Outlaws and Legends.

Asi netřeba dodávat, že Tencent touto akvizicí znovu posiluje pozici v herní branži. Nyní vlastní Riot Games, Funcom, většinový podíl v Supercell. K tomu také drží akcie celé řady dalších firem, kam spadají Epic Games, Dontnod Entertainment, Netmarble, Activision Blizzard, Ubisoft, Paradox Interactive nebo Remedy Entertainment. Tomu se říká diverzifikované portfolio.

O víkendu se přitom objevila informace, že má Tencent zájem o německé studio Crytek, za něj údajně nabízí 300 milionů euro.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama