Společnosti EA a Lucasfilm potvrzují vývoj tří dalších her Star Wars, včetně pokračování Fallen Order
i Zdroj: Hrej.cz
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Společnosti EA a Lucasfilm potvrzují vývoj tří dalších her Star Wars, včetně pokračování Fallen Order

Společnosti EA a Lucasfilm potvrzují vývoj tří dalších her Star Wars, včetně pokračování Fallen Order

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2022 17:07

Společnosti Electronic Arts a Lucasfilm Games oficiálně potvrdily vývoj tří nových titulů ze světa Star Wars. O všechny se postará studio Respawn Entertainment, tvůrci Titanfallu, Apex Legends a Star Wars Jedi: Fallen Order. Právě poslední zmíněný titul oficiálně dostane pokračování, studio zároveń pracuje na blíže nespecifikované strategii a střílečce.

Reklama

  • EA a Lucasfilm potvrzují tři nové hry Star Wars od Respawnu
  • Jednou z nich je druhý díl Fallen Order
  • Dále se jedná o FPS a strategii vyvíjenou novým studiem vedeným veteránem XCOMu, půjde tedy nejspíš o tahovku

V Respawnu mají skutečně napilno. Autoři asi nejpovedenější hry ze světa Star Wars z posledních let dostali zelenou k vývoji pokračování. O vývoj se opět stará ředitel projektu Stig Asmussen. Zmíněnou střílečku vede zkušený Peter Hirschmann. Strategii (nejspíš tahovou) pak vyvíjí nově vzniklé studio Bit Reactor pod taktovkou žánrového veterána Grega Foertscha (bývalý člen legend strategií Firaxis, série XCOM). V tomto případě Respawn obstarává produkci a dozor.

Na všechny projekty dohlíží zakladatel Respawnu a klíčová osobnost EA Vince Zampella.

Zkušené studio pravděpodobně dostalo důvěru vedení po úspěchu  Star Wars Jedi: Fallen Order a finanční prosperitě Apex: Legends. Donedávna bylo využití hodnotné značky Star Wars ze strany EA značně slabé a s různou úrovní kvality, situaci zvrátil právě úspěch Fallen Order nebo povedená letecká arkáda Squadrons studia Motive. 

Sama společnost Disney držící práva označuje vývoj dalších her za novou kapitolu ve spolupráci Electronic Arts a Lucasfilm, a to i přes to, že v roce 2023 skončí smlouva na exkluzivitu práv pro EA. Společnost už dříve oznámila, že hodlá ve využívání značky pokračovat (herní Star Wars připravují například v Ubisoftu).

Doufejme, že se konkrétnější informace o alespoň jednom ze zmíněných titulů dočkáme během akce EA Play, tradičně pořádané v létě nedlouho před nebo po E3.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama