Servery World of Warcraft už zase úpí pod náporem zájemců o nový datadisk Dragonflight
i Zdroj: Blizzard
World of Warcraft: Dragonflight Novinka Servery World of Warcraft už zase úpí pod náporem zájemců o nový datadisk Dragonflight

Servery World of Warcraft už zase úpí pod náporem zájemců o nový datadisk Dragonflight

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 11. 2022 12:45

Studio Blizzard s velkou pompou spustilo nové rozšíření kultovního MMORPG World of Warcraft s podtitulem Dragonflight. To tradičně přináší novou část mapy, na kterou hráči poprvé vyrážejí z cestovních uzlů po celém Azerothu, a tradičně to přináší nevídané technické problémy.

Reklama

  • Zájem hráčů opět ničí servery World of Warcraft
  • Vychází totiž nový datadisk Dragonflight
  • Lodě do nových lokací mají zpoždění a hráči jsou odpojováni

Konkrétně se majitelé datadisku můžou vydat na souostroví Dragon Isles, které je opět přístupné pěkně postaru buďto lodí ze Stormwindu nebo vzducholodí z Orgrimmaru. Především v úvodních momentech po vydání dodatku to ale opět nebylo vůbec jednoduché. Zatímco dříve byl problém připojit se vůbec do hry, tentokrát byla situace o něco kurioznější. Zmíněné lodě a vzducholodě se výrazně zpožďovaly, nepřijížděly do přístavů, a když už ano, tak hráče po nalodění hra vykopávala do hlavní nabídky.

Chaotický příjezd lodí zaznamenal například jeden z nejpopulárnějších streamerů World of Warcraft Asmongold.

Alternativou je ještě portál, nabízející rychlý přesun do startovní lokace Waking Shores. I ten ale nefunguje jak má a hráči se údajně často po načítací obrazovce objeví zpátky v přístavech. Pokud se pak skutečně teleportují, hra je začne odpojovat.

Studio Blizzard už na sociálních sítích informovalo o tom, že současné technické problémy aktivně řeší. Spuštění datadisků v minulosti ale ukázaly, že je zájem hráčů často tak veliký, že s ním prostě hra zákonitě přestává fungovat a jediným řešením je trpělivě počkat, až trochu ochladne.

Blizzard prozradil datum vydání expanze Dragonflight, dračí země dorazí na konci listopadu
i Zdroj: Blizzard

Blizzard prozradil datum vydání expanze Dragonflight, dračí země dorazí na konci listopadu

Po půl roce od vydání se konečně dozvídáme konečné datum vydání chystané expanze pro World of Warcraft nazvané jako…

30. 9. 2022 13:33

Redakční WoWkař Lukáš připomíná, že je situace horší než u předchozích dvou rozšíření. Ty totiž na úvod nabídly scénáře, tedy speciální příběhové mise, v rámci kterých se hráči rozdělili do vlastních instancí. U Dragonflightu se ale opět všichni vyskytují ve stejném světě, což klade na herní infrastrukturu větší nároky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama