Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů

Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

9. 1. 2022 09:10 1

Přechod do stávajícího roku se nesl ve znamení trojice písmen rostoucího významu. Řeč je samozřejmě o NFT, tedy o tokenech prokazující vlastnictví digitálního obsahu, k nimž se začíná přiklánět stále více vydavatelství. Svou predikci ohledně jejich možného začlenění do svého portfolia představila loni v dubnu i Sega. Japonské vydavatelství se nicméně nesetkalo zrovna s nejpozitivnější reakcí, a proto od svého plánu začíná pomalu upouštět.

Reklama

  • Sega prozatím upouští od plánů s NFT, situaci na trhu bude však sledovat
  • Ke změně plánů vedla početná kritika od hráčů

CEO společnosti Sega Haruki Satomi na posledním obchodním jednání prohlásil, že vyhovění veřejnému konsensu je pro něj důležitější než případné zisky a ztráta reputace: „…pokud je [NFT] vnímáno jen jako jednoduchá cesta zisku, pak bych upřednostnil touto cestou dále nepokračovat“.

Výkonný ředitel touto větou naráží především na ty experimenty, k nimž se Sega hodlala přiklánět a za něž obdržela nemalou kritiku. I nyní udává, že v NFT stále spatřuje příležitost, současně ale také dává jasně vědět, že nic není vytesané do kamene. 

V herní branži se šíří víra v blockchain. Jak může ovlivnit budoucí hry?
i Zdroj: Hrej.cz

V herní branži se šíří víra v blockchain. Jak může ovlivnit budoucí hry?

Blockchain, kryptoměny, NFT - to vše jsou poměrně nové pojmy, na které pravděpodobně narážíte stále častěji. V poslední době…

13. 12. 2021 13:35

Důležitou hybnou silou ve změně názoru  nebyla prý pouze odezva na Segu, ale i neméně ostrá kritika jejich konkurentů (např. Ubisoftu, Square Enix, Take-Two či EA). Zde se proto nabízí usuzovat, že Sega bude zbylá vydavatelství zatím pouze sledovat a v případě kladného přijetí NFT svou iniciativu obnoví. Podobnému typu hraní na čekanou jsme koneckonců byli svědkem již dříve. Příkladem může být navyšování ceny next-gen titulů u několika vydavatelů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama