Šéf Epicu nezavrhuje blockchain a NFT předměty. Vývojáři by si podle něj měli svobodně rozhodnout, zda je využijí
i Zdroj: Epic Games
NFT Novinka Šéf Epicu nezavrhuje blockchain a NFT předměty. Vývojáři by si podle něj měli svobodně rozhodnout, zda je využijí

Šéf Epicu nezavrhuje blockchain a NFT předměty. Vývojáři by si podle něj měli svobodně rozhodnout, zda je využijí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 7. 2022 13:30

NFT mánie v posledních měsících výrazně opadla, trh není ani zdaleka tak živý jako v minulém roce. Tradiční herní vývojáři už nemají takovou motivaci pro využití předmětů navázaných na blockchain, stále častěji se stává, že se od technologie distancují. To ale neplatí pro společnost Epic Games.

Reklama

  • Tim Sweeney se vyjádřil k blockchainu
  • O jeho implementaci by si podle něj měli rozhodnout vývojáři
  • Epic jim v tom bránit nehodlá

V týdnu se od blockchainu a NFT předmětů distancovalo studio Mojang, v tiskové zprávě oznámilo, že do budoucna rozhodně neplánuje jejich implementaci do Minecraftu. Důvod? Autoři jsou přesvědčeni, že tento trend komunitu hráčů rozděluje, navíc dává prostor podvodníkům, kteří se z lidí jen snaží vytáhnout peníze.

Mojang se distancuje od blockchainu a NFT předmětů, jejich implementaci do Minecraftu odmítá
i Zdroj: Microsoft / Minecraft press kit

Mojang se distancuje od blockchainu a NFT předmětů, jejich implementaci do Minecraftu odmítá

Celá řada tvůrců se během minulého roku spálila, když chtěla naskočit na trend NFT předmětů. Letos se karta obrátila, svět…

21. 7. 2022 10:23

Bylo jen otázkou času, než se otázka ohledně postoje k využívání blockchainu dostane také k šéfovi společnosti Epic Games. Tim Sweeney nicméně dal jasně najevo, že jde o svobodné rozhodnutí daného tvůrce. “Vývojáři by měli mít možnost svobodně rozhodnout, jak postaví vlastní hry. Vy se zase můžete svobodně rozhodnout, zda je budete hrát. Věřím, že by obchody a tvůrci operačních systému neměli zasahovat a nutit jejich pohled na věc ostatním. My to určitě dělat nebudeme.”

Epic Games Store tím pádem zůstane těmto projektům otevřen. Jde tedy odlišnou cestou než konkurence, Steam totiž všechny tituly napojené na NFT a kryptoměny během minulého roku zakázal. Gabe Newell sice uznal, že je blockchain zajímavá technologie, vadil mu ale prostor, který poskytuje pro nelegální transakce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama