První recenze Final Fantasy 16 nešetří chválou. Na naší už pracujeme
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka První recenze Final Fantasy 16 nešetří chválou. Na naší už pracujeme

První recenze Final Fantasy 16 nešetří chválou. Na naší už pracujeme

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 6. 2023 17:11

Před pár hodinami padlo embargo na první novinářská hodnocení očekávaného akčního RPG Final Fantasy 16. Na to se čekalo s nadějí, ale i s obavami, především kvůli mírné změně žánru a většímu příklonu k hack’n’slash akci. Obavy ale zřejmě nebyly na místě. Recenze mluví o naprosto fantastické zábavě.

Reklama

  • Final Fantasy 16 je podle prvních recenzí velký úspěch
  • Hodnocení na Metacritic se drží na 88 bodech
  • My přineseme recenzi velmi brzy

Agregované hodnocení podle Metacritc se podle prvních zhruba 100 verdiktů pohybuje kolem 88 bodů. Jde tak o jednu z nejlepších her letošního roku. Výjimkou nejsou ani absolutní známky. “Final Fantasy XVI je hra s postavami, do kterých je snadné se vžít, s příběhem, který splňuje sliby o nemožném, a s jedním z nejlepších akčních bojových systémů, které kdy byly přeneseny na obrazovku,” pochvaluje si například desítkové Dexerto.

První recenze Final Fantasy 16 nešetří chválou. Na naší už pracujeme
i Zdroj: Snímek obrazovky

“Final Fantasy XVI je hra ze série hodná nové generace konzolí a její kombinace klasiky a moderny přináší vše, co máme rádi, mixováno s tím, co jsme nevěděli, že potřebujeme,” tvrdí recenzent brazilského IGN.

Jediný častěji zmiňovaný a vyloženě negativní prvek je zdá se příběh, který možná nesedne každému a pro leckoho bude působit notně zastarale. “Chytrý soubojový systém se namáhá pod tíhou osobité, ale těžkopádné pseudostředověké telenovely s jedněmi z nejvelkolepějších bossů a nejnudnějších vedlejších úkolů v historii Final Fantasy,” vysvětluje například Eurogamer své nízké hodnocení 3/5.

My naši recenzi připravujeme. Ke hře jsme sice díky lokálnímu distributorovi Cenega dostali přístup v několikadenním předstihu, jde ale o velmi komplexní a rozsáhlý spektákl, na který tento čas zatím nestačil. Verdikt vyneseme velmi brzy.

Final Fantasy XVI vychází na PlayStation 5 už zítra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama