Někteří hráči již hrají plnou verzi Final Fantasy 16. Square Enix varuje před spoilery
i Zdroj: Square Enix
Final Fantasy XVI Novinka Někteří hráči již hrají plnou verzi Final Fantasy 16. Square Enix varuje před spoilery

Někteří hráči již hrají plnou verzi Final Fantasy 16. Square Enix varuje před spoilery

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 6. 2023 07:55

Podobně jako u prakticky každého většího vydání z posledních let (A Plague Tale: Requiem, Star Wars Jedi: Survivor, Gotham Knights, …) i u nového Final Fantasy došla hra k některým hráčům předčasně. Společnost Square Enix tak otevřeně přiznala, že je možné čelit příběhovým spoilerům. Některé kopie se totiž dostaly do rukou hráčů opět předčasně, a vzhledem k tomu společnost uvedla, že se důsledně zaměří na média a streamy, aby hráči neměli před vydáním zkažený zážitek.

Reklama

  • Některé fyzické edice Final Fantasy 16 se již dostaly do oběhu
  • Až do vydání hry během 22. červne dbejte proto na spoilerů

„Jsme si vědomi toho, že se do oběhu dostalo malé množství fyzických kopií Final Fantasy 16,“ uvedl Square Enix s dodání, že již probíhá vyšetřování, jak došlo k uvolnění těchto kopií. Současně také poznamenal, že byly a dále ještě budou podniknuty kroky, aby se počty nových kopií omezily a obsah nebyl sdílen.

„Naší prioritou je zajistit, aby fanouškům nebyl zkažen plný zážitek ze hry, a proto stáhneme všechny obrázky, videa nebo streamy zveřejněné před dnem spuštění. Žádáme vás současně o pomoc a spolupráci v tomto posledním týdnu před spuštěním hry," dodává společnost.

Někteří hráči již hrají plnou verzi Final Fantasy 16. Square Enix varuje před spoilery
i Zdroj: Square Enix

Společnost v tomto směry tedy apeluje na slušnost hráčů. Těm z nich, kteří hru předčasně získají, nebo se tak v jejich případě už stalo, klade tedy na srdce, aby zážitek ostatním nekazili, ale nechali si jej pro sebe. „Ty z vás, kteří získají svou kopii hry ještě před uvedením hry na trh, žádáme, aby až do oficiálního uvedení [tedy 22. června] nesdíleli žádný herní aspekt, včetně screenshotů, videí a živých přenosů.“

Co se týče jiných informací, vývojářský tým také zopakoval, že hra bude obsahovat zprvu uzamčenou obtížnost pro New Game+ nazvanou "Final Fantasy Mode". Tuto obtížnost zmínil už dříve ředitel hry Hiroši Takaj, který jej popsal jako režim, který bude nejen obtížnější, ale také odlišný v tom, že změní rozmístění nepřátel, jakož i samotné nepřátele, kterým se postavíme.

Nové informace na toto téma navazují. Vývojářský tým hry tuto sobotu na streamu uvedl, že přidaný režim obtížnost zvýší horní hranici hráčovy úrovně až na 100 a bude obsahovat náročnější nepřátele, které ve světě potkáme. Úroveň, majetek a schopnosti se přenesou z předchozích průchodů a hráči si budou moci také vyrobit i speciální Ultima zbraň, které jim umožní boj s těžšími protivníky. Novinkou budou rovněž výzvy Arete Stone, které se v NG+ rozšíří o obtížnost Ultimania, a dále bojové výzvy “Chronolith Trials”, jež se odemknou v druhém průchodu.

Podle ředitele hry jsou tyto výzvy nejtěžší zkouškou, které je ve hře k nalezení. Jako důvod uvádí to, že hráči budou muset projít několika fázemi, které mají 4 vlny nepřátel; modifikátor toho, že léčit se lze jen mezi fázemi; a v posledním kole čelíte i finálnímu bossovi. Aby toho však nebylo málo, přichází i další omezení. Všechny zkoušky budou totiž navíc i časově omezené a hráči se budou po celou dobu snažit získat čas navíc prováděním daných pohybů, komb a plněním úkolů. 

V návaznosti na tento režim se taktéž projevují asi největší důraz, který Final Fantasy 16 má – a sice apel na božské Eikony, resp. titány. Časopis Game Informer toto téma už projednal. Ve svém starším preview komentoval, že dostal v demu přístup ke zkoušce Phoenix's Trial by Fire, která zpřístupnila jen Fénixovy schopnosti. To samozřejmě dělalo věci podstatně složitějšími. Běžně se totiž schopnosti všech vašich Eikonů dají kombinovat, a tedy využívat v synergii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama