Escape from Paradise City Článek Paradise City

Paradise City

taltos

taltos

12. 2. 2007 23:24 1
Reklama

Originalita se z her pomalu, ale jistě vytrácí, jednotlivé žánry se spíše jen zdokonalují, nebo se jich spojuje více dohromady. Druhá varianta je právě případ nového titulu Paradise City, který by nám měla přinést společnost Sirius Games. Ve svém projektu má v plánu spojit RPG prvky, third person akci a strategické vládnutí nad větší částí města. Může vůbec podobná kombinace dát dohromady zábavnou hru - nebo Paradise City doplatí na zmatek v ovládání, jako tomu bylo například u Republic: The Revolution?

Pohádkové město?

Paradise City
i Zdroj: Hrej.cz
Pod názvem Paradise City si většina hráčů (s výjimkou fanoušků Guns n Roses) pravděpodobně představí úžasná kasina, bary a nekonečné pláže, na nichž se finalistky soutěže Miss World opalují nahoře bez. Ať už je vaše představa podobná nebo ne, vývojáři v Dánsku vidí takové město trochu jinak. Paradise City vůbec není sympatické místo a už vůbec v něm nebydlí příjemní lidé. Město je zkorumpované, prolezlé hnilobou skrz na skrz a na moderní technologie blízké budoucnosti narazíte jen málokdy. Hra se bude odehrávat roku 2009, což je možná budoucnost až nebezpečně blízká, ale nemusíte se bát. Proti žádným teroristům tentokrát válku nepovedete. Hlavním nepřítelem se totiž stane samotná administrativa a vedení města, které by si zasloužilo kompletní změnu. Na radnicích sedí zkorumpovaní bossové, objednávající si vraždy k obědu, a po ulicích se začíná šířit chaos a beznaděj. Takovou situaci samozřejmě nemůže nechat bez povšimnutí NSA (National Security Agency), a tak vyšle do oblasti hned tři své agenty. Ti mají za úkol situaci uklidnit, což můžete brát i jako synonymum pro zneškodnění nejvyšších představitelů města. Půjdete na to ale pěkně od lesa, takže nečekejte žádný frontální útok s vojenskou silou. Postupně si budete vytvářet známé, z nich poté přátele, až se dostanete na vyšší pozice, odkud se budete moci vmísit mezi zkorumpované osoby na úřadech. Prostředí města by mělo nabízet kromě temných uliček i podzemní prostory metra a doupata nejrůznějších feťáků a gangů. Paradise City by mělo mít velmi slušnou rozlohu, navíc s volností pohybu, jako tomu bylo například v GTA. Autoři se ve svém prohlášení také zmiňují o špetce fantasy, tak uvidíme, jakou formou se ve hře objeví.

Dva různé světy, dvě různé hry

Paradise City
i Zdroj: Hrej.cz
Podle posledních informací si na počátku hry nebudete vybírat jedinou postavu, nýbrž dostanete k ruce tři odlišné charaktery. Až během odvíjejícího se příběhu si budete podle potřeby ze tří alternativ vybírat. Nabídka se skládá z všestranného agenta FBI, zaměřujícího se na "přemlouvání" lidí, expertky na bojová umění a bývalého vojáka, který si zase libuje v různých druzích střelných zbraní. Zatím nám není příliš jasné, jak budete mezi postavami přeskakovat a jestli budou mise dělány někomu přímo na míru, nebo budete moci využít více možností. Autoři se dušují, že znovuhratelnost by měla být zaručena.

Jisté je, že v ulicích města budete dostávat úkoly, které poté s vaší postavou splníte. Střílet po všech na počkání proto nebude ta správná volba, protože bez plnění misí se nikam nedostanete. Příklady úkolů, se kterými se setkáte, zatím nebyly uveřejněny, ale vzhledem k obrázkům a informacím o světě Paradise City to vidíme na poměrně slušná akční jatka. Doufejme, že se hra neuchýlí pouze k zběsilé akci bez přemýšlení a jakékoliv inovace. Tyto činnosti přímo s vašim hrdinou by měly být vašim hlavním cílem především zpočátku. V této části by se hra dala přirovnat ke Grand Theft Auto, a tak uvidíme, jestli budete moci použít i automobil. Na žádném obrázku se takový náznak prozatím neukázal. Jakmile se vypracujete a ovládnete nějakou část města, měli byste dostat také možnost vládnout nad svým teritoriem "božskou rukou", čímž samozřejmě myslíme základy budovatelské strategie. Budete si muset hlídat vaše území před nájezdy znepřátelených sousedů a zároveň vysílat jednotky a špehy na další území. Že by nějaký druh tahové strategie na minimapě města? Bohužel, jak bude tato část fungovat, není opět zcela jasné, stejně jako to, jestli budete moci i později vyrážet se svou postavou do ulic města a se zločinem bojovat na vlastní pěst (doslovně).

Rozuzlení možná již za měsíc

Paradise City
i Zdroj: Hrej.cz
Grafiku z vydaných obrázků příliš posoudit nemůžeme, ale lze zmínit klasické sliby autorů o tom, že svět bude velmi detailně a realisticky zpracován a navodí atmosféru beznaděje a teroru. Opravdový výsledek se ale samozřejmě dozvíme až po zahrání nebo minimálně vydání screenshotů přímo ze hry. Můžeme jen doplnit, že by ve hře neměla chybět možnost zoomovat v obou pohledech hry. Samozřejmostí by pak měly být vizuální efekty jako vybuchující auta nebo barely a propracovaná fyzika objektů.

Za plnění úkolů v ulicích města budete získávat důležité zkušenosti, které poté budou sloužit pro vylepšování vašich schopností a v neposlední řadě i pro získávání a nákup nových zbraní a technologií. Žádná vyložená budovací surovina, kterou využijete na většinu akcí, ve hře pravděpodobně nebude, ale podle dostupných informací budou hrát podstatnou roli vydělané peníze. Na závěr ještě informace o multiplayeru, v němž by se mělo nacházet několik blíže nespecifikovaných netradičních módů, a to až pro osm hráčů.

Paradise City hned na první pohled vypadá velmi atraktivně a co je hlavní, i originálně. Podobnou kombinaci žánrů jsme tu mnohokrát neměli a doufejme, že se autorům vše podaří dotáhnout do zdárného konce. Pokud hra nedoplatí na nepřehlednost, složité ovládání a nevyladěnost obou hlavních částí, mohlo by se jednat o příjemné překvapení roku. Uvidíme, jestli tvůrci dodrží i slibovaný termín, konec března 2007.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama