Outriders dodnes vývojářům nevydělali ani cent. Povedená hra je komerční propadák
i Zdroj: Square Enix
Outriders Novinka Outriders dodnes vývojářům nevydělali ani cent. Povedená hra je komerční propadák

Outriders dodnes vývojářům nevydělali ani cent. Povedená hra je komerční propadák

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 6. 2023 15:11

Celkem povedený looter shooter Outriders polského studia People Can Fly je podle všech dostupných informací obrovský propadák. Studio totiž dodnes za vývoj hry nedostalo žádnou odměnu od vydavatelství Square Enix. Upozornil na to magazín TweakTown s odkazem na finanční výsledky vydavatelství.

Reklama

  • People Can Fly dodnes nedostali vůbec nic za vývoj Outriders
  • Vydavatel Square Enix měl podle smlouvy nabídnout podíl až v momentě, kdy si na sebe hra vydělá, což se do konce března nestalo

O problémech tohoto rázu jsme informovali v květnu loňského roku, kdy si na nulové odměny stěžovala mateřská společnost PCF Group a poprvé se o nich mluvilo dokonce už v srpnu roku 2021. Situace se ale nezměnila ani v posledním fiskálním roce, tedy do konce letošního března, zhruba dva roky po vydání hry. To znamená, že Outriders i přes pozitivní přijetí a zájem hráčů (mimo jiné skrze Game Pass) nevydělali dost peněz na to, aby pokryli náklady vzniklé s vydáním a marketingem.

People Can Fly pracují na nové hře s Microsoftem. Její pracovní označení bude Project Maverick
i Zdroj: People Can Fly / Square Enix

People Can Fly pracují na nové hře s Microsoftem. Její pracovní označení bude Project Maverick

Studio People Can Fly, které stojí za hrami Bullestorm nebo Ourtriders, oficiálně stvrdilo, že bude tvořit novou hru, včetně…

15. 6. 2023 08:45

Square Enix se smlouvami chránil před případným neúspěchem hry, který by ho mohl jako zaujatou stranu přijít draho. A opatrnost se evidentně vyplatila. I přes vydání velkého rozšíření Worldslayer z loňského června nikdy Outriders neukázali svůj potenciál. Je tak téměř vyloučeno, že by mohlo dojít na pokračování.

Studio People Can Fly ale zřejmě hlavu nevěší a pracuje na dalším projektu s kódovým označením Maverick. Ten vzniká přímo ve spolupráci s Microsoftem a má si zakládat na jedné ze značek Xbox. Tým už dříve spolupracoval na sérii Gears of War (respektive na jejím nejhůře hodnoceném pokračování Judgement), teoreticky by tedy mohlo jít o další spin-off. Na druhou stranu ale klidně může smlouva odkazovat na zatím neodhalenou, novou značku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama