People Can Fly pracují na nové hře s Microsoftem. Její pracovní označení bude Project Maverick
i Zdroj: People Can Fly / Square Enix
Novinka People Can Fly pracují na nové hře s Microsoftem. Její pracovní označení bude Project Maverick

People Can Fly pracují na nové hře s Microsoftem. Její pracovní označení bude Project Maverick

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 6. 2023 08:45

Studio People Can Fly, které stojí za hrami Bullestorm nebo Ourtriders, oficiálně stvrdilo, že bude tvořit novou hru, včetně zveřejnění rozpočtu. Na titulu se domluvilo se společností Microsoft, přičemž cílem bude vyvíjet projekt založený na jedné ze značek Xboxu.

Reklama

  • Autoři Bullestormu a Ourtriders budou pracovat na nové hře s Microsoftem
  • Základem projektu bude jedna ze značek Microsoftu, potažmo Xboxu

Oznámení přišlo prostřednictvím polského finančním webu Interia Biznes, kde studio odhalilo i označení projektu. People Can Fly uvádí, že hra dostala zatím pracovní název Project Maverick a že bude financována pouze Microsoftem s rozpočtem okolo 30--50 milionů dolarů (asi 0,66 až 1,1 miliardy korun)

Ve zprávě investorům studio People Can Fly pak dále rozvádí i některé obecné detaily. Např. víme, že projekt bude "založen na právech duševního vlastnictví" společnosti Microsoftu, což znamená, že není vlastní značkou studia, ale buď existující IP (jak by mohl naznačovat příklad dále), nebo novou značku, kterou Microsoft teprve představí.

Dokument o Projectu Maverick
i Zdroj: People Can Fly
Dokument o Projectu Maverick

Představení bude koneckonců třeba, neboť neznámých je tu ještě více. Nevíme třeba to, co přesně hra bude, o čem bude, jaký žánr pokryje, nebo kolik lidí na ni bude pracovat. Nic z toho vyjasněno ještě nebylo a na své vyjasnění zřejmě dál dlouho počká; jedno lze však říct asi již nyní: Lidé z People Can Fly ve svých více než 20 letech provozu vždy tíhli k first-person a third-person akcím, takže pokud pro Microsoft něco tvoří, zřejmě půjde o něco podobného, tedy akci s hektickou hratelností a lineárním průchodem. 

Ostatně, těchto akcí vytvořili dost, takže mají z čeho vycházet. Mezi jejich starší projekty se řadí např. již zmíněné Bullestorm či Ourtriders, série Painkiller či část série Gears. Právě ta by se jim tak teoreticky mohla dostat do rukou, budeme-li uvažovat čistě existující značky. Se společností Epic Games, která tuto značku Microsoftu prodala až v roce 2014, vytvořili totiž akci Gears of War: Judgment (2013) a ještě předtím i PC port původních Gears of War z roku 2007.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama