NetEase zakládá nové studio. Povede jej veterán The Old Republic s plánem na sci-fi akci pro více hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NetEase zakládá nové studio. Povede jej veterán The Old Republic s plánem na sci-fi akci pro více hráčů

NetEase zakládá nové studio. Povede jej veterán The Old Republic s plánem na sci-fi akci pro více hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 8. 2023 09:30

Čínská společnost NetEase, která pod sebou sdružuje vývojářská studia jako Quantic Dream a Grasshopper, oznámila zformování nového studia. Tým ponese název T-Minus Zero a bude veden MMO veteránem z vývoje Star Wars: The Old Republic a Ultima Online.

Reklama

  • NetEase oznámilo nové vývojářské studio lokalizované v USA
  • Bude dělat multiplayerový first-person titul ze sci-fi prostředí

Nové vývojářské studio v texaském Austinu je vedeno Richem Vogelem, bývalým členem BioWare a  Sony podepsaným právě pod The Old Republic či Star Wars: Galaxies. Naposledy pracoval pro tým Certain Affinity (podpůrné studio Call of Duty a Halo), kde působil jako viceprezident pro produkci a online služby.

Vogel se nyní ovšem připojí k týmu zkušených herních tvůrců, kteří budou spolu dělat na jednom velkém projektu. Půjde o multiplayerovou sci-fi akci z pohledu třetí osoby, kdy vedení zatím tvoří herní režisér Mark Tucker (Fallout 76, Doom), výtvarný ředitel Jeff Dobson (The Old Republic, Dragon Age Inquisition) a herní producent Scott Malone (Fallout 76, Doom nebo The Elder Scrolls Online). 

Každý z nich je v herním průmyslu něco kolem 20 let, což přináší i jistou dávku zkušeností a také přehledu. Tyto zkušenosti mají být podle prvního prohlášení přetaveny do nového titulu, který dostaneme v následujících letech.

„Posláním našeho studia je vytvářet epické, pohlcující světy, kde mohou hráči z celého světa hrát najednou a vytvářet živé a vášnivé komunity," uvedl Vogel při oznámení studia. „Tým NetEase Games sdílí naši vizi vytvářet smysluplné a nezapomenutelné zážitky a jejich prioritou je poskytovat podporu a tvůrčí svobodu, která nám umožní uskutečnit náš sen."

Společnost NetEase již jedno studio v Austinu aktuálně má, neboť si tam v roce 2022 založila vlastní tým Jackalyptic Games. Bylo to první americké studio, jež takto vytvořilo, přičemž původně bylo pojmenováno jako Jackalope Games, než se letos nepřejmenovalo s přechodem ke značce Warhammer.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama