Telltale posiluje. Kupuje si vývojáře experimentální hry Erica, studio Flavourworks
i Zdroj: Telltale Games, Flavourworks (koláž)
Erica Novinka Telltale posiluje. Kupuje si vývojáře experimentální hry Erica, studio Flavourworks

Telltale posiluje. Kupuje si vývojáře experimentální hry Erica, studio Flavourworks

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 8. 2023 19:00

Vývojářské studio Telltale, které začalo vydávat adventuru založenou na seriálu Expanse, roste o nové zaměstnance. V rámci oznámení, které přinesly vybrané magazíny, vyšlo najevo, že si firma kupuje vlastní studio. Společnost získává novou akvizicí vývojářské studio Flavourworks, jež se dlouho specializuje na technologie pro filmové interaktivní příběhy a také tvořilo vlastní hru.

Reklama

  • Společnost Telltale oznamuje zakoupení vývojářského studia Flavourworks
  • Jedná se o autory filmové hry Erica a také experty na filmové interaktivní zážitky

Podle generálního ředitele Telltale Jamieho Ottilieho je akvizice tohoto studia součástí širší vize firmy, která se váži na vývoj filmových a epizodických her. Ty mají být podle tamní filozofie ještě více pohlcující, dostupné a interaktivní. Důvodem je to, že jen tak mohou prý vývojáři zaručit, že děj převypráví ještě lépe než dříve a zároveň osloví více hráčů, a to klidně i skrze cloud.

Tam, kde nic nevíme, je částka, za kterou nákup proběhl. Studio Flavourworks totiž není úplně nové, ale ani extra zavedené. V roce 2019 vydalo pro PS4 jen debut Erica, což je v doslovném smyslu stoprocentní video(hra), kde se hráč chopí postavy v rámci jejího rozhodování.

Studio při tomto projektu využilo své filmové technologie TouchVideo, které je i samo autorem. Ta umožňuje plynulejší interakci s předtočenými videi, což byl právě i kritický nástroj, který jim pomohl, aby jejich Erica nebyla jen tradiční in-engine.

„Tým, technologie a tvůrčí zkušenosti společnosti Flavourworks se k Telltale perfektně hodí,“ řekl Sir Ian Livingstone (CBE) ze společnosti Hiro Capital, která obě studia podpořila. „Po úspěšném uvedení The Expanse, které Telltale uvedlo na trh se skvělými recenzemi a vynikajícími ohlasy hráčů, se těším, jaké herní inovace přinese spolupráce s Flavourworks při budování nejlepších narativních her ve svém žánru.“

Společnost Telltale Games – která po svém zavření opět otevřela dveře v roce 2018 – vydala startovní epizodu The Expanse: A Telltale Series už v uplynulém červenci a sbírá za ni skvělé hodnocení. Hra se odehrává ještě před začátkem původního seriálu (ač na nějaké ty známé postavy samozřejmě taky u narazíte), přičemž nyní posílené řady studia zaměstnává taktéž nový The Wolf Among Us, chystaný na rok 2024.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama