Metacritic kvůli review bombingu DLC pro Horizon chystá změny. Bude přísněji moderovat uživatelská hodnocení
i Zdroj: PlayStation Blog
Horizon Forbidden West: Burning Shores Novinka Metacritic kvůli review bombingu DLC pro Horizon chystá změny. Bude přísněji moderovat uživatelská hodnocení

Metacritic kvůli review bombingu DLC pro Horizon chystá změny. Bude přísněji moderovat uživatelská hodnocení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 4. 2023 10:49

Agregátor hodnocení Metacritic se rozhodl zakročit vůči politicky motivovaným negativním hodnocením her ze strany uživatelů. Reaguje tak na případ review bombingu DLC Burning Shores pro Horizon Forbidden West, které má na Metacritic velmi nízké hodnocení z části kvůli kritickým komentářům na konto polibku dvou ženských postav.

Reklama

  • Metacritic bude pečlivěji moderovat uživatelská hodnocení her
  • Chce zamezit review bombingu ve stylu Burning Shores pro Horizon Forbidden West

Tiskový mluvčí Metacritic Fandom magazínu Eurogamer sdělil, že si je firma vědoma velkého množství nenávistných nebo zlých recenzí Horizon Forbidden West Burning Shores a v současnosti pracuje na vylepšení procesu v zájmu přísnější kontroly nad komunitními hodnoceními. Ta by měla začít fungovat v příštích měsících. Review bombing je dlouhodobým problémem, který dse už dříve společnost snažila řešit například odkladem možnosti hodnocení na 36 hodin po vydání hry.

DLC pro Horizon Forbidden West drtí review bombing kvůli homosexuálnímu polibku
i Zdroj: Guerrilla Games

DLC pro Horizon Forbidden West drtí review bombing kvůli homosexuálnímu polibku

V polovině minulého týdne vyšlo očekávané velké DLC pro open-world akci Horizon: Forbidden West s podtitulem Burning Shores.…

24. 4. 2023 09:02
4

"Náš tým prověřuje každé hlášení o zneužití (mimo jiné rasistické, sexistické, homofobní, urážky jiných uživatelů atd.) a v případě porušení jsou recenze odstraněny. V současné době dále vyvíjíme procesy a nástroje, abychom v následujících měsících přinesli přísnější metody kontroly," zní konkrétně v prohlášení platformy.

Zatímco kritici hodnotí DLC agregovaným skóre 82, v případě fanoušků se pohybuje kolem 4.1. Řadu negativních recenzí provozovatelé odstranili. Skóre výrazně snižují také komentáře kritizující špatný scénář a nezajímavou herní náplň, které jsou samozřejmě validní a podmínky Metacritic neporušují.

Náš David udělil balíčku velmi vysoké hodnocení 9 a označuje jej za dokonalou tečku za příběhem Horizon Forbidden West. Studio Guerrilla Games mezitím oznámilo vývoj plnohodnotného třetího dílu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama