Marvel’s Blade jako exkluzivita pro Xbox? Internetem kolují protichůdné informace
i Zdroj: Arkane / Bethesda
Novinka Marvel’s Blade jako exkluzivita pro Xbox? Internetem kolují protichůdné informace

Marvel’s Blade jako exkluzivita pro Xbox? Internetem kolují protichůdné informace

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 12. 2023 17:30

Nově oznámený titul Marvel’s Blade připravuje studio vlastněné Microsoftem, hra by se však eventuálně mohla objevit i na konkurenčních platformách.

Reklama

  • Bethesda se odmítla vyjádřit k možné exkluzivitě Marvel’s Blade 
  • Bývalý vývojář ze studia Bend tvrdí, že půjde o multiplatformní titul
  • Insider Nick Baker je přesvědčen, že vyjde pouze na Xboxu

Jedním z highlightů letošních The Game Awards bylo oznámení Marvel’s Blade, singleplayerového titulu, na němž pracuje studio Arkane, konkrétně pobočka v Lyonu, která se v posledních letech starala o značky Dishonored či Deathloop. Zatím ovšem není úplně jasné, na jakých platformách vyjde.

Studio už dávno patří pod křídla Microsoftu, takže by se nabízelo, že se novinka bude profilovat jako lákavá exkluzivita pro Xbox. V úvodním traileru však nic takového nezaznělo, zelené logo dokonce zcela chybí. A to samé platí i pro oficiální oznámení na stránkách Bethesdy.

Marvel’s Blade je novou hrou od tvůrců Dishonored z Arkane
i Zdroj: Arkane

Marvel’s Blade je novou hrou od tvůrců Dishonored z Arkane

Zvěsti o oznámení nové hry od Arkane se potvrdily a studio přichází s adaptací příběhu oblíbené postavy Blade. V Marvel’s…

8. 12. 2023 04:14

Jen pro srovnání – při oznámení akce Redfall od Arkane Austin bylo ihned zdůrazněno, že se jedná o exkluzivitu pro konzole Xbox Series, zároveň zaznělo, že se v den vydání objeví v Game Passu.

Magazín VG247 tedy rovnou oslovil Bethesdu, aby vysvětlila, jak se věci mají, ta se ale k situaci odmítla vyjádřit. Je tedy možné, že nepůjde o exkluzivitu? Na to sází Alex Smith, který kdysi pracoval pro studio Bend. V příspěvku na síti X uvedl, že jde o požadavek ze strany společnosti Marvel, s níž Arkane na hře spolupracuje. Všechny hry licencované v roce 2022 a později údajně musí být multiplatformní.

Opačného názoru je Nick Baker. V jedné odpovědi na síti X uvedl, že se jedná o exkluzivitu pro Xbox, žádné argumenty ani podrobnosti ale nepředložil.

Jako poslední stopu máme k dispozici profilový obrázek Aarona Greenberga. Ředitel marketingu si po oznámení hry nahrál nový profilový obrázek na síti X, na němž se v brýlích hlavní postavy zrcadlí logo Xboxu. Nutno dodat, že si Greenberg fotku zase rychle změnil. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama