The Last of Us 2 získalo 13 nominací BAFTA
i Zdroj: Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment
Novinka The Last of Us 2 získalo 13 nominací BAFTA

The Last of Us 2 získalo 13 nominací BAFTA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 3. 2021 12:15 5

Pokračování oceňované postapokalyptické akce The Last of Us je rekordmanem v množství ocenění z různých anket a udílení cen po celém světě. Brzy k nim s vysokou pravděpodobností přidá další, získalo totiž hned 13 nominací v cenách Britské akademie BAFTA. I tím se zapsalo do knih rekordů, více nominací od roku 2003 kdy cena vznikla žádná hra nezískala.

Reklama

Kategorií je celkem 18. The Last of Us: Part 2 nezískalo nominace v podstatě jen v těch, kde to z logiky věci nešlo jako jsou rodinné hry, multiplayer, vyvíjející se tituly, britské projekty nebo debuty. Jedinou, která úspěšnému titulu překvapivě unikla, je kategorie narativu, tedy vyprávění příběhu. Jinak je nominována za herní design, animaci, ozvučení, soundtrack, hlavní roli, hned třikrát za vedlejší roli nebo třeba mezi hrami, které nesou větší hodnoty než jen zábavu.

 

 

I další hry Sony získaly řadu nominací. Ghost of Tsushima hned deset, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales sedm, Dreams šest a Sackboy: A Big Adventure čtyři. Dalšími úspěšnými hrami jsou Hades s osmi nominacemi, Animal Crossing: New Horizons s pěti a Fall Guys taktéž s pěti. Cyberpunku 2077 se povedlo prosadit “jen” do čtyř kategorií. Nominaci za nejlepší debut získalo i Factorio českého týmu Wube Software.

Ceremoniál udílení cen proběhne formou streamu ve čtvrtek 25. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama