Dle ankety BAFTA je DualSense nejlepší ovladač herní historie
i Zdroj: PlayStation
Novinka Dle ankety BAFTA je DualSense nejlepší ovladač herní historie

Dle ankety BAFTA je DualSense nejlepší ovladač herní historie

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 3. 2022 15:08 4

Který konzolový ovladač je ten nejlepší? To je nejspíš otázka na každého z nás a každý má favorita jiného. Autor tohoto textu nedá dopustit na současnou podobu ovladače Xbox. Veřejnost má ale názor trochu jiný, z ankety britské akademie BAFTA vzešel jako nejlepší ovladač herní historie moderní DualSense, dodávaný k PlayStationu 5.

Reklama

  • V anketě britské akademie BAFTA byl DualSense zvolen “Nejlepším ovladačem všech dob”
  • Vyšlo to z hlasování v anketách

Anketa probíhala na Twitteru a klasicky proti sobě soutěžily různé ovládací periferie v soutěžním pavoukovi. Vznikaly tak mírně obskurní duely jako byl Kinect proti Wiimote, kytara z Guitar Hero proti ovladači Gamecube nebo DualShocku a ovladače SNESu. 

V nabídce trochu nepochopitelně chyběly ovladače prvního PlayStationu a Xboxu, na druhou stranu hráči mohli hlasovat třeba pro taneční podložku Dance Dance Revolution nebo Atari 2600. Zajímavé je, že perfektní Joy-Cony vypadly už v prvním kole kvůli síle DualShocku a ikonický NESový ovladač byl pokořen jeho o pár generací mladším kolegou.

Finále ukázalo popularitu PlayStationu, vybíralo se totiž mezi DualShockem a DualSensem. Novější technologie hráče baví víc, bílý ovladač s haptickou odezvou byl tedy zvolen “Nejlepším ovladčem všech dob”. 

Samozřejmě jde především o veřejnou anketu a její výsledky uvádíme pro zajímavost. BAFTA se skrze anketu snažila také nalákat na každoroční předávání ocenění BAFTA Games, které proběhne 7. dubna.

Jaký je váš nejoblíbenější ovladač? Souhlasíte s dominancí DualSense?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama