Hades se stal vítězem posledních cen BAFTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hades se stal vítězem posledních cen BAFTA

Hades se stal vítězem posledních cen BAFTA

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 3. 2021 07:55

Předávání cen Britské akademie BAFTA, které probíhá každoročně od roku 2004, vyhlásilo seznam vítězů pro letošní rok. Celkovým vítězem ceremoniálu se stal Hades od Supergiant Games, a to rovnou ve vícero kategoriích současně.

Reklama

 

Mezi úspěchy, které si může Hades připočítat, patří prvenství v kategoriích: Nejlepší hra roku, Umělecké dílo, Herní design a Vyprávění příběhu. V přenesené formě se po ocenění Logana Cunninghama navíc umístil i na vrcholu cen za Herecký výkon ve vedlejší roli – zde konkrétně šlo o ohodnocení dabingu Háda, Poseidona, Achilla, Charona, Asteria a vypravěče příběhu.

 

Vedle posledního titulu Supergiant Games se několika cen dočkalo také The Last of Us: Part II. Druhý díl kontroverzního dramatu studia Naughty Dog dokázal nakonec obhájit 3 ze 13 nominací. Jmenovitě: Hra roku podle hráčů, Animace a Herecký výkon v hlavní roli (Laura Bailey v roli Abby).

Dodatečnou zmínku zasluhuje ale i Animal Crossing: New Horizons, který se ujal cen za Hru s přesahem Multiplayer, a Sackboy: A Big Adventure, který učinil totéž v kategoriích: Nejlepší hra britského studia a Nejlepší rodinná hra.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama