Konami vydražilo svá první NFT za 3,5 milionu korun. Sega si mezitím nechala registrovat ochrannou známku „Sega NFT“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami vydražilo svá první NFT za 3,5 milionu korun. Sega si mezitím nechala registrovat ochrannou známku „Sega NFT“

Konami vydražilo svá první NFT za 3,5 milionu korun. Sega si mezitím nechala registrovat ochrannou známku „Sega NFT“

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 1. 2022 07:55

Konami úspěšně navazuje na svá předsevzetí, která si stanovila se vstupem do letošního roku. Sázka na NFT, s nimiž hodlala podle dřívějšího oznámení experimentovat již nyní, se jí nakonec vyplatila. První kolekce, kterou japonská společnost připravila k oslavě 35. výročí série Castlevania, se v celkovém součtu vydražila za více než 3,5 milionu korun. Firma se přitom již dříve vyslovila, že se do NFT pustí opakovaně a různou cestou.

Reklama

  • Konami si připisuje jeden z prvních úspěchů s NFT
  • Kolekce 14 arworků k 35. narozeninám Castlevanie se v aukci vydražila za více než 3,5 milionu korun

Kolekce pojmenovaná Konami Memorial NFT Collection vydražená včerejším dnem obsahovala celkem 14 artworků, přičemž cena jednoho kusu odpovídala průměrné částce 257 tisíc korun. Nejvyšší zisk si připsalo digitální zpodobnění půdorysu Drákulova panství, jehož konečná cena se vyšplhala na téměř 570 tisíc korun. Úspěch zaznamenala japonská společnost nicméně i s arworkem k dílu Circle of the Moon. V jeho případě byl nákupčí ochoten zaplatit asi 365 tisíc korun.

Určitou pozornost zasluhuje i NFT ve formě souvislého videa. Tři minuty záběrů vyzdvihující ikonickou hratelnost jednotlivých her našly svého kupce za více než 376 tisíc korun. Do prodeje vstoupilo taktéž několik hudebních stop. Všichni noví majitelé budou po dobu deseti měsíců zapsáni na oficiální stránce Konami.

Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů

Přechod do stávajícího roku se nesl ve znamení trojice písmen rostoucího významu. Řeč je samozřejmě o NFT, tedy o tokenech…

9. 1. 2022 09:10
1

Hovoříme-li zároveň o japonském trhu a NFT, neměli bychom zcela přehlédnout ani čerstvé rozhodnutí vydavatelství Sega. Ačkoli nás společnost ústy svého výkonného ředitele nedávno ubezpečovala, že od nastupujícího trendu prozatím spíše upustí, její registrace trademarku „Sega NFT“ hovoří o opaku. Důvodem k původně naznačenému pozdržení plánů mělo být přitom negativní přijetí, jemuž NFT čelí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama