Infinity Ward chystá nové Call of Duty, půjde o “novou generaci”
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Infinity Ward chystá nové Call of Duty, půjde o “novou generaci”

Infinity Ward chystá nové Call of Duty, půjde o “novou generaci”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 2. 2022 10:45

Sotva jsme si stihli místo jedničky na konec každého data vypisovat dvojku, už se zase mluví o novém pokračování série Call of Duty. Tentokrát opravdu brzy. Společnost Infinity Ward na svém Twitteru potvrdila, že na hře pracuje, a že by mělo jít o “Call of Duty nové generace”.

Reklama

  • Studio Infinity Ward láká na další Call of Duty
  • Prý půjde o novou generaci série
  • Spekulace hovoří o válce s drogovými kartely v Modern Warfare 2

Co to znamená v praxi zatím můžeme jen odhadovat. Studio totiž zároveň uvedlo jen to, že mají hráči “být připraveni”. Tak jako tak je stále velmi pravděpodobné, že půjde o pokračování povedeného rebootu podsérie Modern Warfare.

O tom ostatně mluví řada spekulací a náznaků. Respektovaný insider Tom Henderson i zdroje magazínu GameSpot tvrdí, že by se pokračování příběhu mělo vydat do jižní Ameriky do války s kolumbijskými drogovými kartely (hra je údajně vyvíjena pod kódovým označením Project Cortez). To by znamenalo další odklon od původní trilogie Modern Warfare, která v druhém díle rozpoutala globální konflikt vojsk NATO a USA proti ruským nacionalistům napříč brazilskými favelami, Spojenými státy i východní Evropou.

Připomeňme, že nové Modern Warfare má slibně našlápnutý příběh s ikonickými postavami v nových reáliích. V novince by se tak měl objevit John “Soap” MacTavish nebo Simon “Ghost” Riley.

Zmínka o nové generaci může znamenat odklon od konzolí Xbox One a PlayStation 4. Historicky, během přechodu na zmíněné konzole ze staršího Xboxu 360 a PlayStation 3, vyšly dva díly paralelně (Ghosts, Advanced Warfare), a Black Ops III přinesly na staré konzole pouze multiplayer. V současnosti taktéž vyšly dva díly paralelně (Black Ops Cold War a Vanguard). Dočkáme se stejného vývoje situace a Modern Warfare 2 přinese pouze multiplayer, nebo snad opustí osmou generaci konzolí úplně?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama