Hogwarts Legacy překonává všechna očekávání. Zřejmě se prodává o 250 procent lépe, než autoři předpokládali
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy
Byznys Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy překonává všechna očekávání. Zřejmě se prodává o 250 procent lépe, než autoři předpokládali

Hogwarts Legacy překonává všechna očekávání. Zřejmě se prodává o 250 procent lépe, než autoři předpokládali

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 4. 2023 14:23

O finančním úspěchu Hogwarts Legacy jsme v uplynulých týdnech mohli spekulovat různými způsoby. Hra trhala rekordy v streamování na Twichi, stoupala vysoko také v žebříčcích Steamu a sami autoři později potvrdili, že titul prodal více než 12 milionů kusů. Podle LinkedInu jednoho z manažerů studia Warner Bros. nakonec hra obrovsky překonala očekávání.

Reklama

  • Hogwarts Legacy překonalo očekávání Warner Bros. o více než 250 %

Na účtu brand manažera Warner Bros. Ariena Darbyho se na čas objevila informace, podle které se hra prodávala o 256 procent lépe, než vydavatelství očekávalo. K tomu Darby připomíná, že hra prodala 12 milionů kopií během prvních dvou týdnů, vydělala tak více než 850 milionů dolarů a zasáhla 1,8 miliardy zájemců díky blíže nespecifikovanému unikátnímu programu Fusion.

Na skutečnost upozornil magazín Insider-Gaming, který zároveň připomněl, že hra měla podstatným dílem přispět k velkému nárůstu prodejů za první kvartál letošního roku, i když soupeřila s loňským obdobím s Elden Ring a Horizon: Forbidden West.

Dalších podrobností o výsledcích hry se zřejmě dočkáme 8. května, kdy vyjde další výroční finanční zpráva Warner Bros. Předchozí zmínka o 12 milionech kopií pochází z konce února, lze tedy předpokládat, že se statistika ještě výrazně zlepšila.

Značka Harry Potter v současnosti zažívá zlaté časy. Kromě úspěchu Hogwarts Legacy víme také o chystané seriálové adaptaci původní knižní ságy, která míří na streamovací služby od HBO

Stejný autor mimochodem z LinkedIn účtů jiných manažerů zjistil, že zřejmě prodejních cílů Warner Bros. dosáhly i tituly Back 4 Blood a Gotham Knights, i když se v obou případech jednalo o rozporuplně přijaté hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama