Hogwarts Legacy podle vydavatele Warner Bros. již prodalo přes 12 milionů kusů. Se značkou má mít další plány
i Zdroj: Avalanche Software
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy podle vydavatele Warner Bros. již prodalo přes 12 milionů kusů. Se značkou má mít další plány

Hogwarts Legacy podle vydavatele Warner Bros. již prodalo přes 12 milionů kusů. Se značkou má mít další plány

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 2. 2023 07:05

Společnost Warner Bros. (WB) navázala na informaci, kde zveřejnila, že je nadmíru spokojena s prodejním úspěchem Hogwarts Legacy V rámci nového oznámení dodala, že přesné číslo, které celkové prodeje překonaly, činilo po dvou týdnech již 12 milionů. Prodejně tak hra překonala třeba God of War, ačkoli je samozřejmě nutné zvážit, že to vyšlo pouze pro PS4 a PS5.

Reklama

  • Hogwarts Legacy prodalo za dva týdny více než 12 milionů kusů
  • Prodeje započítávající všechny platformy i edice měly vydavateli přinést přes 19 miliard korun

Prodejní úspěch nad 12 milionů je pro WB Games zatím největší uvedení hry na trh, přičemž dle vydavatele vydělal hra tržby ve výši 850 milionů dolarů (asi 19 miliard korun). Údaje o prodejích zveřejnila společnost těsně před čtvrtečními zisky mateřské společnosti WB Discovery, které hodnotily uplynulé čtvrtletí. Během hovoru o výdělcích zde generální ředitel WB Discovery David Zaslav pochvalně prohlásil, že se WB i nadále zaměřuje na svět Harryho Pottera, a to s plány na plné využití značky. Co přesně to znamená, to zatím nevíme. V uplynulých dnech jsme se např. nicméně neoficiálně dozvěděli o možnosti televizní adaptaci, která by mohla zpodobnit právě příběh Hogwarts Legacy. 

Do Bradavic se zřejmě podíváme i v seriálu. HBO údajně začíná připravovat adaptaci Hogwarts Legacy
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit

Do Bradavic se zřejmě podíváme i v seriálu. HBO údajně začíná připravovat adaptaci Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy je obrovským hitem, který dokázal přilákat i pozornost lidí, kteří se o videohry běžně nezajímají. Co třeba…

24. 2. 2023 10:13

Co se týče jiných oblastí, už dříve jsme slyšeli, že výlet do Bradavic byl úspěchem i jinde. V rámci Steamu byla hra po vydání např. středem pozornosti až 900 tisíc souběžných hráčů a v rámci Twitche se pochlubila až 1,28 milionu souběžných diváků. Jak již bylo navíc uvedeno v posledních dnech, ohromující úspěch nastal i v případě in-game statistik. Titulu se od 10. do 21. února (tedy od vydání) nahrálo více než 267 milionů hodin, přičemž 23. února vydavatel dodal, že hra překonala i rekordy firmy s 280 miliony odehraných hodin v daném období.

„Jsme nesmírně nadšení a pyšní na to, že vidíme [pozitivního] odezvu hráčů na Hogwarts Legacy od hráčů, fanoušků, kteří jsou v hraní noví, a recenzentů z celého světa,“ řekl k úspěchu hry prezident WB. Games David Haddad.

„Náš vývojářský tým ve studiu Avalanche [Software] přinesl úžasný, vysoce kvalitní zážitek z kouzelnického světa, který skutečně naplňuje fantazii fanouška o životě v Bradavicích, a naše vydavatelské týmy provedly celosvětově působivou zahajovací kampaň.“

Podle společnosti WB Discovery, která mimo herní divize hodnotila i popularitu celé značky Wizarding World, došlo také k úspěchu v jiných oblastech, např. zájmu o Wizarding World Digital. Digitální vydavatelství, jež z pohledu fanoušků i hráčů spravuje zejména stránky bývalého Pottermore, za prvních 10 únorových dní evidovala totiž 300% navýšení unikátních návštěvníků nad běžným měsíčním průměrem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama